Ortac din Valea Jiului:  Ne-au amăgit cu salariile

Minerii din Valea Jiului au renunțat la proteste, însă mulți dintre ei încă nu și-au primit drepturile salariale. Cei aproximativ 4.000 de ortaci de la Lupeni au primit garanții din partea guvernanților că își vor primi lefurile pentru luna ianuarie.

Unul dintre minerii care au protestat în subteran spune că au fost amăgiți în privința banilor. Ba mai mult, angajatul spune că sunt oameni care nu au primit decât 1000 de lei pe carduri, fiind vorba despre cei care au fost în medical.

”Pentru noi nu este o victorie. Ne-au amăgit cu salariile. Sunt colegi de-ai mei care au luat 1000 de lei plată. La cei care au fost în medical li s-au oprit banii. Eu momentan nu am primit banii, dar să le fie rușine dacă au făcut acest lucru. Ne-au mințit”, a spus minerul.

Salariatul mai spune faptul că vor continua cu protestele, asta în cazul în care până la finalul acestei săptămâni nu se va rezolva cu situația financiară.

”Pentru munca și banii noștri vom continua protestele. Nu instigăm. Să vină în mină să vadă ceea ce facem noi. Stai cu gândul la familie, la copii. Am avut ortaci care au neveste însărcinate. Vă imaginați ce sentimente au avut ei? Este foarte dureros”, a mai declarat minerul.

Vizualizări: 3,718

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: