Orzan (PNL): Suspendările apar în statutul PDL, nu în al nostru!

Gheorghe Orzan, vicepreşedintele PNL Gorj, contestă acţiunea colegilor săi de partid care au fost la Bucureşti să ceară înlocuirea preşedintelui Dian Popescu. Ba mai mult, spune că cei mai mulţi dintre ei nu erau în măsură să-l critice pe liderul partidului. Orzan crede că Dian Popescu îşi va păstra funcţia politică datorită susţinerii de care beneficiază la nivel central. În cazul unei eventuale demiteri, Gheorghe Orzan ar putea să-i ocupe locul. Acesta spune că beneficiază inclusiv de sprijinul lui Dian Popescu.

Rep.: O parte dintre colegii dumneavoastră din PNL au fost la Bucureşti să ceară schimbarea lui Dian Popescu. Cum comentaţi gestul lor?

Ghe.O.: Nu a fost o acţiune corectă. Puteau să-şi spună nemulţumirile aici, în cadrul organizaţiei judeţene. Grupul care s-a dus acolo a fost un amalgam, un ghiveci, o combinaţie politică. În afară de primari nu prea am văzut printre ei oameni cu rezultate deosebite. Fiecare îşi negociază poziţiile. Mulţi nu aveau ce căuta acolo. Radu Coiculescu a fost condamnat definitiv, iar acum se leagă de problemele lui Dian Popescu. Pantelimon Manta e omul avantajului, el a fost exclus din partid şi nu ştiu în ce calitate a mers acolo. De Marcel Romanescu chiar îmi pare rău, pentru că nu credeam că se va amesteca în mizeria asta. De Tavi Lupulescu nu comentez, Dian l-a susţinut pe el, au fost prieteni.

Rep.: Credeţi că au şanse să-l schimbe pe Dian Popescu?

Ghe.O.: Nu vor reuşi să-şi atingă scopul din mai multe motive. În primul rând, Dian Popescu face parte dintr-un grup parlamentar, e toată ziua la Bucureşti cu ei. Sunt mulţi şi se susţin reciproc. Nu are cum fie vreunul împotriva prietenului său. În al doilea rând, statutul cu suspendările nu este al nostru. Noi l-am preluat de la vechiul PDL. În momentul de faţă încă funcţionează vechile organizaţii şi vor continua să funcţioneze aceste birouri până în anul 2017, până la alegeri. Acum sunt conduceri interimare.

Rep.: Aţi fi interesat să-i luaţi locul lui Dian Popescu, în cazul unei eventuale demiteri?

Ghe.O.: Există posibilitatea ca eu să fiu preşedinte în cazul în care Dian Popescu nu ar avea voie să mai ocupe această funcţie. Este o ipoteză pe care am discutat-o şi cu Dian Popescu în urmă cu ceva vreme. El mă va susţine. Repet, voi candida pentru această funcţie numai dacă nu va putea Dian Popescu. Niciodată nu aş trece însă în tabăra cealaltă. Vechiul Partid Liberal este mare, are mulţi membri, nu se rezumă numai la 15-20 de oameni, câţi au fost la Bucureşti.

Rep.: Ce credeţi că se va întâmpla în ceea ce priveşte Comitetul Executiv?

Ghe.O.: Eu cred că până la urmă se va constitui, cineva trebuie să cedeze pentru că asta e politica: unii câştigă, alţii pierd. Trebuie să se ajungă la un consens.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: