OUG pentru deblocarea Carierei Roșiuța

Minerii din Cariera Roșiuța primesc o veste bună. Ordonanța de guvern privind scoaterea din domeniul silvic a terenurilor a fost adoptată, joi seara, urmând a fi publicată în Monitorul Oficial. Anunțul a fost făcut de către deputatul liberal, Dan Vîlceanu, vineri, în cadrul unei conferințe presă.

Mai multe unități miniere din Gorj se confruntă cu lipsa fronturilor de lucru. Cea mai afectată a fost Cariera Roșiuța. Aici, angajații au ajuns la limita răbdării și au amenințat că vor înainta cu excavatoarele dacă nu se vor găsi soluții. Ba mai mult, miercuri, minerii au pornit unul dintre excavatoare. Astfel, după mai multe ieșiri în spațiul public ale sindicaliștilor din CE Oltenia, cei care ne conduc au găsit până la urmă o soluție.

”În urma discuției de la Guvernul României au fost găsite câteva soluții. Joi seara a fost adoptată ordonanța guvernului, iar după ce va fi publicată în Monitorul Oficial, adică în următoarele zile, din punct de vedere legislativ problema este rezolvată”, a declarat Dan Vîlceanu, liderul PNL Gorj.

Primul pas este în favoarea Carierei Roșiuța, însă sunt așteptate demersuri  și pentru Carierele Roșia, Jilț și Tismana, unde este nevoie de cărbune. 

Vizualizări: 1,399

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: