Microcariera din Leurda, amendată din cauza sterilului

Comisarii Gărzii de Mediu Gorj au continuat verificările activităților miniere din zona Motru, gestionate de firme private. A fost aplicată o amendă de 50.000 de lei unei microcariere de la Leurda, din cauza modului de gestionare a sterilului ca deșeu.

"Garda de Mediu Gorj și-a continuat activitățile de control in domeniul exploatărilor miniere, in zona Motru, constatându-se încălcarea prevederilor legale, cu referire la modul de gestionare a sterilului ca deșeu. Este vorba de o societate care își desfășoară activitatea minieră in perimetrul de licența din zona satului Leurda -Valea Porcasa, care pentru neconformitățile constatate a fost sancționată cu o amenda in valoare de 50.000 lei", a transmis Garda de Mediu Gorj.

În cursul acestei luni a mai fost amendată o microcarieră din zona Motru, tot cu 50.000 de lei, pentru că nu a respectat amplasamentul autorizat pentru exploatare.

Localnicii din comunele de lângă Motru s-au plâns de multe ori de disconfortul produs de carierele private de cărbune. Este vorba de zgomot, praf, drumuri distruse, case crăpate.

Vizualizări: 1,698

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: