Au găsit la Guvern soluții pentru deblocarea excavatoarelor

Directorii Complexului Energetic Oltenia s-au întors cu vești bune de la București. Premierul le-a promis o hotărâre de Guvern care să scoată din domeniul silvic terenuri care să le permită excavatoarelor să scoată cărbunele. Primul pas este în favoarea Carierei Roșiuța, dar demersuri asemănătoare sunt în așteptare și pentru Carierele Roșia, Jilț și Tismana, unde este nevoie de cărbune.

Daniel Burlan, președintele Directoratului companiei, a explicat că primele terenuri vor fi scoase din fondul forestier în zona Roșiuța, unde problema fronturilor de lucru s-a acutizat.

Soluțiile au fost găsite, trebuie acum și aplicate, iar odată defrișate pădurile, vor putea începe excavările. „A fost o întâlnire care a pus la masă toate cele trei ministere implicate în elaborarea unei hotărâri de Guvern de scoatere din domeniul silvic a unor terenuri de lucru. Situații similare celei de la Roșiuța sunt și în carierele Jilț. Când vom obține acordul de mediu, vor fi la Roșia, Tismana, toate carierele care au terenuri forestiere. Sub patronajul premierului, a avut loc această întâlnire. S-au stabilit soluții în vederea deblocării frontului de lucru”, a declarat Daniel Burlan, la Radio Accent.

Problema fronturilor de lucru este ridicată în toate carierele companiei. Excavatoarele stau blocate pentru că nu mai au unde să înainteze. „Odată cu emiterea unui act normativ sperăm ca lucrurile să fie simple, clare, să se dea drumul la aceste hotărâri de Ministerul Mediului. Cărbune există, dar sub condiția asigurării fronturilor de lucru. Obligatoriu trebuie să asigurăm fronturi de lucru pentru excavatoarele din treptele de lucru superioare”, a mai adăugat Burlan.

Vizualizări: 2,476

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: