Când ar putea intra în vigoare actul adițional de la CE Oltenia

Sindicatele și administrația Complexului Energetic Oltenia se vor pune din nou la masa negocierilor, joi. Pe ordinea de zi va fi actul adițional la Contractul Colectiv de Muncă pentru cei peste 12 mii de angajați. Negocierile pentru un nou contract au fost amânate din cauza pandemiei. Sindicaliștii au o serie de lucruri pe care le vor lămurite. Printre acestea, și-ar dori ca unele sporuri să fie introduse în salariul de bază al salariaților.

Liderii de sindicat speră ca, joi, să fie parafată forma finală a actului adițional, iar acesta să intre în vigoare de la 1 iulie. “Joi o să fie noi discuții. Sperăm să o rezolvăm astfel încât actul adițional să intre în vigoare la 1 iulie. Pe 25 ne întâlnim, problema este să intre de la 1. Aplicabilitatea se va vedea în august, practic, dacă vorbim din punct de vedere financiar. Am cerut să se facă niște simulări pentru introducerea unor sporuri în salariu, să nu se mai piardă. Am văzut veniturile acordate pe perioada șomajului tehnic, unde au dispărut sporuri și a fost doar acel adaos de 800 de lei. Așteptăm și simularea. Este o comisie, puncte de vedere diferite. Pot să apară multe discuții. Nu ar fi un efort financiar pentru companie. În brut, venitul va fi același. Ar trebui să ia fiecare salariat care lucrează noaptea, în weekend pentru că veniturile brute diferă de la om la om”, a declarat Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia.

Tot joi, oficialii companiei vor veni cu simulări privind situația salariilor din companie. Sindicaliștii vor să vadă cât de benefic ar fi pentru angajați ca anumite sporuri să fie introduse în salariul de bază al oamenilor. „S-ar putea să fie oameni care au avut același salariu de bază și, odată introduse sporurile, e clar că va diferi salariul de bază prin faptul că sunt colegi care au spor de fidelitate de 10% sau alte sporuri și oamenii vor fi nemulțumiți. Decizia va fi a comisiei de negociere. Așteptăm să vedem simulările de joi”, a mai adăugat liderul SMEO, la Tele3.
 

Vizualizări: 3,963

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: