Ovidiu Ilie rămâne adjunct la ITM Gorj

Curtea de Apel Craiova a respins o contestaţie pe care Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj a depus-o la o sentinţă a Tribunalului Gorj prin care instituţia contesta suspendarea unui ordin în baza căruia în luna mai fusese îndepărtat din funcţie adjunctul Ovidiu Liviu Ilie.

ITM Gorj a pierdut lupta pe toate fronturile, mai ales după ce Curtea Constituţională a suspendat aplicarea unor modificări legislative în baza cărora erau evaluaţi funcţionarii publici. Ilie a fost catalogat în documentele depuse de ITM Gorj la instanţă şi ca o persoană care nu e competentă să ocupe postul pentru care primeşte o remuneraţie brută de circa 8.500 de lei, dar acest lucru nu i-a convins pe judecători.

Magistraţii gorjeni au respins în luna septembrie solicitarea prin care ITM Gorj spera să obţină îndepărtarea lui Ilie din postul de adjunct al instituţiei, iar verdictul a fost menţinut acum de Curtea de Apel Craiova. În motivarea deciziei luate, judecătorii de la Târgu Jiu au precizat că nu au motive să accepte solicitarea ITM Gorj, Ilie fiind cel care în luna mai a obţinut o suspendare a ordinului Ministerului Muncii prin care era demis din funcţie pe motive de incompetenţă profesională. În motivarea deciziei, judecătorii au precizat că „un act administrativ va putea fi suspendat din executarea sa numai în situaţia în care instanţa va constata în mod temeinic îndeplinirea cumulativă a celor două condiţii: existenţa unui caz bine justificat şi necesitatea evitării unei pagube iminente ireparabile sau dificil de reparat, ceea ce nu s-a dovedit în speţă”.

Ca urmare, Ovidiu Ilie va rămâne pe mai departe adjunct al ITM Gorj, în ciuda evaluării activităţii sale ca „nesatisfăcătoare”, evaluare de la care a început tot scandalul în jurul îndepărtării sale din funcţia de conducere.

Vizualizări: 1,319

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: