Sandokan rămâne după gratii

Magistraţii de la Târgu Jiu au fost de acord până acum de vreo trei ori cu cererea lui Sandokan, unul dintre cei mai cunoscuţi romi din Obreja, de a fi plasat în arest la domiciliu, dar, de fiecare dată, procurorii au contestat decizia şi au reuşit să obţină la Curtea de Apel Craiova menţinerea inculpatului în spatele gratiilor.

După ce a cerut de nenumărate ori la Tribunalul Gorj să fie plasat măcar în arest la domiciliu, dacă nu cumva şi sub control judiciar, Marinică Bonculescu, zis „Sandokan”, pare să se fi resemnat cu ideea că va sta în spatele gratiilor cel puţin până la pronunţarea unei sentinţe în privinţa sa.

Acesta s-a plâns în faţa instanţelor că este în vârstă, că nu mai suportă regimul din spatele gratiilor şi că nici măcar toaletele de la penitenciar nu le poate folosi ca restul deţinuţilor.

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au decis de fiecare dată ca el să stea acolo unde se află de circa doi ani, de când a fost implicat într-un scandal în cartierul Obreja, alături de alţi doi bărbaţi, apropiaţi ai săi, încarceraţi şi ei în toată această perioadă.

La ultimul termen din dosar, Sandokan, recidivist, condamnat în trecut pentru o crimă, şi-a dat seama în cele din urmă că obţine degeaba la Târgu Jiu o eventuală plasare a sa în arest la domiciliu că la Craiova tot nu va fi convingător şi, ca urmare, a decis să îşi retragă cererea, ceea ce a dus automat la prelungirea stării de arest preventiv pentru acesta. „Ia act de retragerea cererii formulată de inculpatul Bonculescu Marinică, de revocare a măsurii arestului preventiv, sau de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura preventivă a arestului la domiciliu sau cu măsura preventivă a controlului judiciar. Obligă inculpatul la 50 lei cheltuieli judiciare în favoarea statului”, a consemnat instanţa de la Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,568

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: