Vâlcov, aşteptat marţi la Tribunalul Gorj

Consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, va fi nevoit să lase deoparte marţi treburile de la Guvern pentru a putea ajunge la Târgu Jiu, el fiind aşteptat la Tribunalul Gorj în dosarul de corupţie în care este inculpat alături de alte trei persoane din Slatina.

Supranumit şi „premierul din umbră”, pentru că, de fapt, el conduce destinele Cabinetului de la Palatul Victoria, Vâlcov este aşteptat la instanţa gorjeană mai ales că la termenul anterior judecătorul de caz, Gheorghe Constantinescu, a menţionat foarte clar că doreşte să înceapă judecata în acest dosar. La acel moment, avocata lui Vâlcov a pus absenţa acestuia pe seama faptului că inculpatul este foarte ocupat cu treburile de la Guvern.

Acum, acesta ar trebui să ajungă la Târgu Jiu, mai ales că judecătorul de caz le-a precizat şi avocaţilor celor patru inculpaţi să nu lipsească pentru a genera un nou motiv de amânare a dosarului. Procesul lui Vâlcov a fost mutat de la Slatina la Târgu Jiu la cererea acestuia, consilierul lui Dăncilă prezentându-se o singură dată la Tribunalul Gorj în acest dosar, respectiv în urmă cu un an. De atunci, procesul a tot bătut pasul pe loc, iar primele audieri ar putea avea loc de abia acum, până la pronunţarea unei sentinţe fiind cale lungă.

Vâlcov e acuzat că ar fi mituit lunar timp de câţiva ani un funcţionar de la OCPI Olt cu 1.000 de lei pentru a-i fi aprobate fără probleme documentele de cadastru pe care le emiteau firmele sale din Slatina. În dosar mai sunt inculpaţi funcţionarul de la OCPI şi doi foşti angajaţi ai lui Vâlcov, avocata acestuia declarând la termenul anterior că rechizitoriul procurorilor i se pare „un scenariu fantezist”.

Vizualizări: 395

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: