Potîrcă, încă o aniversare în spatele gratiilor

Fostul candidat la Preşedinţia României, Constantin Ninel Potîrcă, împlineşte marţi 51 de ani, pe care îi va „sărbători” însă tot în spatele gratiilor, unde execută pedeapsa de peste 10 ani la care a fost condamnat de instanţele de judecată în diversele dosare în care a fost inculpat.

Este al patrulea an de când „Obama” de Meteor se află în penitenciar pentru a executa perioada de detenţie dispusă împotriva sa, dar în cursul zilei el ar putea ieşi pentru scurt timp din spatele gratiilor. Nu va redeveni însă liber, ci va trebui să fie adus sub escortă, alături de alţi deţinuţi, la unul din procesele pe care încă le are pe rolul instanţelor de judecată. Potîrcă este aşteptat la un proces în care e vorba despre valorificarea activelor de la una dintre firmele sale, folosită în comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală pentru care a şi fost condamnat.

Toamna aceasta el a mai fost trimis în judecată de procurori într-un nou dosar de evaziune fiscală, dosarul respectiv fiind în continuare în procedură de cameră preliminară, până la începerea judecăţii pe fond mai fiind cale lungă.

Anterior, sărbătoritul din spatele gratiilor declarase că recunoaşte orice acuzaţie care îi este adusă, ceea ce înseamnă că şi în acest dosar riscă o nouă condamnare, lucru care presupune şi mai mulţi ani de închisoare. (G.I.)

Vizualizări: 393

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: