Pa Parepa! Bun venit Dascălu!

Poliția Română și-a făcut timp ieri să informeze oficial despre schimbările produse încă de la începutul săptămânii la mai multe inspectorate județene de poliție din țară, printre care și cel de la Gorj, mutarea fostului comandant Gheorghe Parepa de la Târgu Jiu fiind decisă chiar de săptămâna trecută.

Nimeni nu a făcut-o însă publică până ieri, când Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a fost împuternicit să comunice într-un limbaj destul de sec despre schimbările produse la nivelul inspectoratelor de la Gorj, Brăila și Galați.
„Prin dispoziţia Inspectorului General al Poliţiei Române, cu data de 6 februarie a.c., comisar-şef de poliţie Parepa Gheorghe a fost împuternicit să exercite funcţia de director adjunct al Direcției de Ordine Publică, până la încetarea situației care a determinat vacantarea funcției”, acestea sunt singurele cuvinte privitoare la readucerea în București a fostului șef al IPJ Gorj. Parepa a venit în fruntea Inspectoratului în urmă cu un an, la prima și singura sa întâlnire cu jurnaliștii solicitând să nu fie fotografiat, filmat sau înregistrat audio.
Noul șef al IPJ Gorj este adjunctul de la IPJ Vâlcea, deocamdată Marius Dascălu neavând o întâlnire cu jurnaliștii de la Târgu Jiu. Conform IGPR, el și-a intrat în pâine printr-un ordin semnat chiar de ministrul Petre Tobă. „Prin ordinul Ministrului Afacerilor Interne, începând cu data de 8 februarie a.c., comisar-şef de poliţie Dascălu Marius Costinel a fost împuternicit să exercite, cu caracter temporar, funcţia de inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj”, a comunicat IGPR, despre Dascălu presa din Vâlcea relatând că se pregătea în această perioadă să se retragă la pensie, după o activitate în care a fost remarcat ca un polițist foarte bun. El a fost șef la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate și șef la Serviciul de Investigare a Fraudelor înainte de a deveni adjunct al IPJ Vâlcea.
Prin plecarea sa de la Vâlcea, Inspectoratul Județean rămâne cu postul de adjunct vacant, așa cum este situația de mai bine de o jumătate de an și la IPJ Gorj. Fostul adjunct Mircea Pitulescu, „importat” odată cu Parepa acum un an, a preferat să plece de la Târgu Jiu și să revină pe un post similar la IPJ Hunedoara, la Gorj unul din cele două posturi de adjunct al inspectorului șef fiind vacant. Celălalt e ocupat în continuare de Daniel Fețanu, un alt post important din structura de conducere a instituției, cel de șef al Serviciului Poliției Rutiere, fiind și el ocupat interimar de Daniel Săvulescu după ce, anul trecut șefii Poliției Române găsiseră tot o variantă de „import”, aducându-l de la București pe un comisar șef care, între timp, a preferat să plece de la Gorj și să revină în capitală.

Vizualizări: 758

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: