Păcălită cu 11.400 de euro pentru „o valiză cu bani”

O fostă contabilă a fost păcălită de un necunoscut cu nu mai puţin de 11.400 de euro în schimbul promisiunii că îi va da o valiză plină cu bani. Pensionara din Valea Jiului este văduvă, conform paginii sale de socializare, iar la începutul toamnei a cunoscut prin intermediul internetului un bărbat care s-a prezentat ca fiind un cetăţean american aflat la muncă în Siria, ţară din care Statele Unite şi-a retras cetăţenii de la începerea războiului civil. Fosta contabilă nu a luat însă în calcul acest „amănunt” şi a părut mult mai interesată de discuţiile cu americanul pentru a primi de la acesta o valiză cu bani.

Valiza ajungea gratuit la Petrila, dar curierul care o aducea trebuia să primească 1.200 de euro. Banii au fost trimişi pe numele unui cetăţean necunoscut în Franţa, iar după câteva zile cererea din partea americanului s-a mai repetat de două ori. Banii tot nu au ajuns în Valea Jiului, dar pensionara a făcut viramentele bancare cu aceeaşi conştiinciozitate cu care îşi achită impozitele la zi. Americanul a profitat de naivitatea ei şi i-a mai cerut apoi 800 de euro pe numele unei femei din Polonia, după care a mărit miza şi a solicitat peste 8.000 de euro în Indonezia. Culmea este că banii au fost viraţi de fiecare dată, pensionara din Petrila intrând la bănuieli cu câteva zile în urmă, când a constatat că nu a primit nici valiza, nici pe contul de Facebook al americanului nu mai are cu cine dialoga şi nici la telefon nu îi mai răspunde nimeni. Aşa că nu i-a mai rămas decât să meargă la Poliţie şi să ceară ajutor, cu toată ruşinea pe care a păţit-o la vârsta ei.

Poliţiştii au deschis o anchetă în încercarea de a da de urma celui care a păcălit-o pe petrileancă, însă sfătuiesc pe oricine este interesat de asemenea chilipiruri, să fie foarte atent la persoanele cu care intră în contact, la informaţiile personale pe care le pun la dispoziţia acestora şi, mai ales, să nu cadă în capcana unor câştiguri imediate contra unor sume de bani.

Vizualizări: 2,772

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: