Pachete de Paşte pentru familiile nevoiaşe din Târgu Jiu

Mai multe familii din Târgu Jiu au primit pachete de Paşte din partea autorităţilor. Este vorba de familiile nevoiaşe, cu mulţi copii în îngrijire sau care au venituri mici. Valoarea pachetelor este de 200 de lei.

Circa 30 de familii din diverse zone ale municipiului Târgu Jiu au primit pachete cu alimente din partea autorităţilor locale. “Le cunoaştem situaţia, sunt familii cu mulţi copii care nu au locuri de muncă, care au grijă de copii cu handicap grav. Sunt alimente pe care toată lumea ar trebui să le aibă cu ocazia Paştelui pe masă, ouă, cozonac, pui, carne de porc, carne tocată, salam, cârnaţi, ficăţei de pui, costiţă afumată, prăjituri. Valoarea unui pachet este în jurul a 200 lei”, a declarat Teodora Ciobanu, directorul Direcţiei de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu.

Una dintre familiile care au beneficiat este cea a Elenei Pavel, care are în întreţinere doi copii cu handicap. “Este un gest foarte frumos şi ne bucurăm, ne ajută să avem un Paşte mai fericit pentru copiii noştri. Era greu pentru noi să le asigurăm aceste lucruri, trebuie să le asigurăm mai întâi tratamentul. Singură am grijă de ei, nu am mai primit pensia alimentară de la fostul soţ din decembrie”, a spus Elena Pavel. 

Pentru pachetele oferite de autorităţile locale, cei mici au spus poezii şi au interpretat la un instrument. “Fetiţa a cântat la vioară şi mie personal mi-au dat lacrimile. Ne bucurăm din suflet să putem să facem astfel de gesturi şi să fim alături de cei care au nevoie de noi”, a comentat Iulia Vână, viceprimar al municipiului Târgu Jiu. 

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: