Pacienți; Ne este frică să stăm în același spital cu cei infectați

Medicii care nu tratează bolnavii Covid susțin că spitalele din România nu sunt pregătite pentru cei infectați cu temutul virus, dar nici pentru neinfectati, afirmând că infrastructura nu permite circuite separate. Cadrele medicale sunt de părere că există spitalele mici care sunt goale și care ar putea fi transformate in spital suport Covid.

Medicul Bogdan Niculescu, ortoped la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu, susține că, în România, spitalele nu pot fi jumătate cu bolnavi Covid, jumătate fără Covid. Medicul nu înțelege de ce spitalele mici nu sunt transformate in spitale suport Covid.

 ”În acest context al pandemiei de Covid 19 ar fi trebuit să nu fie lăsate la voia întâmplării autoritățile locale pentru a organiza spitalele. Ar fi trebuit o organizare mai amplă, mai în detaliu a spitalelor mici, care ar fi trebuit să devină automat spitale suport Covid, iar spitalele județene ar fi trebui să rămână pentru pacienții care erau negativi și tratați pentru bolile de care ei suferă. În mod normal, circuitele pentru pacienții pozitivi și cei negativi sunt destul de dificil să se realizeze într-un spital. Ar fi fost bine să fie împărțite”, a spus medicul Niculescu.  

Niculescu a vorbit și despre personalul din spitale:  ”Nu este normal să stai 10 luni doar un singur personal pe secțiile de pacienți pozitivi și să nu se schimbe personalul. Personalul obosește, este tensionat și nu poate rezista mult în aceste condiții de muncă la foc continuu”.

Cei care au nevoie sa ajungă la spital sunt destul de speriați, mai ales că în cadrul acelui spital sunt tratați și cei care au coronavirus.  

”Mi-ar fi teamă, de ce nu. Atât timp cât există o boală din care se moare, îmi este frică. Medicii ar trebui să știe mai bine. Ar trebui să fie spitale care să nu aibă treabă cu cei infectați (...) Mi-ar fi frică, normal. Unii sunt mai rău, alții au forme mai ușoare, chiar dacă suntem în zone diferire internați, tot mă sperie”, au spus câțiva târgujieni.

Medicii din prima linie s-au revoltat din cauza spitalelor sufocate care tratează Covid și au cerut ca și celelalte spitale sa trateze bolnavi infectați. 

Vizualizări: 1,893

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: