Pacienți surprinși că primesc haine curate la internare

Haine curate și dezinfectate! Asta primesc, chiar la internare, pacienții care ajung la Spitalul Orășenesc din Rovinari. Pentru mulți, schimbarea a fost una neașteptată și s-au bucurat că primesc lenjerie nouă când ajung în spital. Medicii susțin și ei că este un lucru bun mai ales că este redus riscul de a fi duse noi bacterii în saloanele din spital.

Fiecare pacient poate să beneficieze de pijamale, halat și papuci. Toate curate, oferite de spital. Pacienții se schimbă în garderobă, își fac duș și abia apoi merg în secție. Hainele lor rămân în dulap, în garderobă. “Este noua garderobă dată în funcțiune. Este un lucru bun. Ne ajută să combatem oarecum vectorii infecțioși din exterior. Chiar dacă pacientul nu acceptă lenjeria oferită de noi, poate să vină cu cea personală, dar se schimbă la garderobă și hainele civile rămân în dulap până la momentul externării”, a explicat medicul Ionuț Cocheci.

Medicul a adăugat că, odată cu hainele din exterior, pot ajunge cu ușurință diverse bacterii în spital. „Partea de haine civile din exterior presupune prezența unor multitudini de germeni care, odată ajunși în interiorul spitalului, nu fac decât să dezvolte și mai multă rezistență anumite bacterii la antibiotice și bacterii noi, care pot suprainfecta pacienții internați deja, infectați cu diverse bacterii, cei care vin cu o patologie deja infecțioasă din exterior”, a mai spus medicul Ionuț Cocheci.

Oamenii au rămas surprinși plăcut când au aflat că au posibilitatea să primească haine. „Eu nu am știut și am venit cu pijamalele mele. Am văzut că ni s-au oferit pijamale. Ne-au pus să lăsăm hainele noastre jos, într-un dulap separat. Mi se pare o idee bună. Este foarte curat în salon. Nu avem voie nici să mâncăm aici, mâncăm doar în sala de mese. Mi se pare un lucru normal”, a spus o pacientă. „Eu am luat pijamale. Am mai venit o dată aici și la fel a fost și atunci. Este un lucru foarte bun. Hainele sunt curate, dezinfectate și nu mai riscăm să venim cu cine știe ce microbi aici să ne agravăm problemele de sănătate”, a spus un alt bolnav.

După fiecare utilizare, pijamalele sunt dezinfectate ca să poată fi refolosite.

Galerie foto



Vizualizări: 3,723

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: