Produse pentru igienă împărţite în comunitățile sărace

Mii de pachete cu produse pentru igienă au ajuns în mai multe localități din judeţul Gorj şi vor fi împărţite la persoanele defazorizate. Aceste ajutoare vin de la Uniunea Europeană şi de la Guvernul României şi înlocuiesc pachetele cu alimente care nu au mai fost distribuite de trei ani.

În comuna Dăneşti au ajuns 170 de astfel de pachete. Acestea vor ajunge la beneficiari săptămâna viitoare, când se va face distribuirea lor de la Şcoala Primară din Dăneşti. "Am primit aceste pachete de la Uniunea Europeană şi de la Guvernul României. Fiecare pachet conţine şampon, 5 periuţe de dinţi, 4 paste de dinţi, detergent, săpun lichid pentru copii şi săpun lichid pentru adulţi. Sunt pentru persoanele defavorizate, cei de la 416, cei cu mulţi copii, care au alocaţii complementare, pentru persoanele cu handicap şi pentru alte familii în situaţii critice. Noi le-am primit şi o să le distribuim în perioada 3-7 februarie", a precizat primarul din Dăneşti, Emilian Rusu.

Autorităţile locale din comuna Dăneşti nu ştiu prea multe de aceste ajutoare, dar cred că sunt în locul alimentelor oferite gratuit de Uniunea Europeană. "Este primul an când primim produse de igienă. Până acum trei ani ne dădeau de la Uniunea Europeană alimente pentru persoanele defavorizate. Ce-i drept că nici pe acelea ne le-am mai primit de 3 ani. Pachetele ni le-a adus o firmă de pe la Bucureşti care am înţeles că a câştigat licitaţia. Au zis că au venit de la Uniunea Europeană prin Ministerul Fondurilor Europene, cu aprobarea Guvernului României. E bine venit orice pentru familiile nevoiaşe", a mai spus Emilian Rusu.

Pachetele de igienă au fost distribuite în localităţi în cadrul unui proiect co-finanţat din Fondul de Ajutor European destinat celor mai dezavantajate persoane prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014-2020.

Vizualizări: 868

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: