Pacienții acuză medicii gorjeni de malpraxis în alte dosare

Comisia de Disciplină va trebui să mai rezolve încă patru dosare primite de la Colegiul Medicilor în care sunt reclamați de malpraxis mai mulți medici gorjeni. Printre aceștia se află din nou medicul Damian Dițescu, care este acuzat de o pacientă că a suferit probleme neurologice după naștere. Pentru un singur doctor a cerut Colegiul Medicilor aplicarea unei sancțiuni, și anume avertismentul, concluziile fiind că în toate aceste situații nu au existat probleme care să ducă la culpă medicală. Tot aici se află și dosarul cetățeanului din Rovinari care a decedat prin spitale după ce a fost înțepat de o insecta.

Colegiul Medicilor a mai trimis patru dosare la Comisia de Disciplină, mai mulți medici, printre care și Damian Dițescu, fiind acuzați de pacienți de malpraxis. Pe lângă acesta mai este vizat medicul Cristian Negrea de la Dobrița, mai este tratat și cazul rovinăreanului înțepat de o insectă, precum și al unei paciente care acuză că este victima unei intervenții chirurgicale greșite. Unul dintre cazuri, în care este implicat și doctorul Dițescu, este cel al pacientei Simona Manuela Fiera din Târgu Jiu. Soțul acesteia a semnalat că soția sa s-a confruntat după naștere cu probleme neurologice. ”În urma studierii dosarului și a foilor de observație s-a ajuns la concluzia că cele semnalate de el nu sunt chiar așa precum zice el, pacienta ea fost externată, s-a recomandat consult neurologic, iar în urma acestui consultărilor neurologice s-au efectuat investigațiile necesare și tratamentul recomandat”, spune Gheorghe Stanciu, reprezentantul Colegiului Medicilor. Așa cum relatează Gheorghe Stanciu, medicul Dițescu nu are nicio vină în acest caz. ”În urma studierii foii de observație de la Spitalul Craiova se poate concluziona existența posibilă conform RMN-ului a unei malformații arterio-venoase care explică ce s-a întâmplat cu ea în perioada post-lăuzie. Considerăm că medicul Dițescu este un medic cu suficientă experiență pentru a aprecia o situație specifică în timpul travaliului”, relatează Gheorghe Stanciu.

Pacientul a mai rezistat 10 zile

Nici în cazul rovinăreanului Vasile Andronache, înțepat de o insectă, dar diagnosticat cu zona zoster, medicii nu au nicio vină. Gorjeanul Vasile Andronache a decedat la spitalul ”Matei Balș” din București, unde a ajuns după ce a fost plimbat puțin și pe la Craiova. ”Bolnavul a fost investigat și tratat de o echipă mixtă de medici interniști, cardiolog, reanimator și infecționist. Evoluția fiind nefavorabilă, bolnavul a fost trimis în timp util la Spitalul Clinic de la Craiova. După ce a stat aici 24 de ore, a fost văzut de o echipă și și-au dat seama că este o problemă, l-au trimis la Craiova, de la Craiova a ajuns la București, a stat și acolo opt zile și a murit. Considerăm că nu s-au găsit nereguli din partea medicilor privind tratarea acestui caz. Bolnavul a mai trăit zece zile prin clinicile universitare. Nu considerăm că ar fi nereguli din partea medicilor”, mai spune Gheorghe Stanciu.

Alt dosar, nicio sancţiune

La Comisia de Disciplină a fost trimis și dosarul unei femei care a ajuns cu complicații la Spitalul din Târgu Jiu pentru că la Spitalul din Novaci intervenția de cezariană a fost greșită. Nici acum medicii nu au fost găsiți vinovați, chiar dacă femeia a fost supusă la două intervenții chirurgicale. Important este că bolnava a fost vindecată.  ”Pacienta  Mirela Iliescu a sesizat la spitalul Novaci, în urma unei intervenții de cezariană, că i-a fost cusut uterul și a trebuit să ajungă la spitalul din Târgu Jiu cu niște complicații. În urma analizei cazului am constatat că indicația operație de cezariană a fost corectă, iar complicația post-operatorie survenită se încadrează în posibilitățile evolutive ale intervențiilor abdomino-pelvine. Nu se impune sancționarea niciunul medic din echipă care a făcut parte”, mai menționează medicul Gheorghe Stanciu, reprezentantul Colegiului Medicilor.

În sfârşit un avertisment

Numai în cazul doctorului Cristian Negrea s-a cerut aplicarea unui avertisment, însă nu pentru că ar fi avut vreo culpă medicală, ci pentru că nu a respectat niște protocoale, pentru care și conducerea spitalului a luat măsuri administrative. ”Este vorba despre solicitarea Spitalului de Pneumologie Tudor Vladimirescu vis a vis de doctorul Cristian Negrea, care, după studierea cazului considerăm că cele solicitate fiind abateri disciplinare pentru care conducerea spitalului a luat măsurile impuse de lege, iar din punctul de vedere al Comisiei de Jurisdicție, noi am propus sancționarea medicului Negrea Cristian cu un avertisment pentru că nu a respectat niște ghiduri, niște protocoale, care fac parte din problemele administrative. S-a ajuns la concluzia că nu sunt niște probleme care să ducă la culpă medicală pentru că avem niște rezultate de la clinicile universitare, unde am trimis să ne confirme”, explică Stanciu.

Vizualizări: 975

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: