Secretarul Primăriei Bumbeşti Jiu, reţinut pentru luare de mită

Omul care a vizat o viaţă întreagă legalitatea actelor la Primăria Bumbeşti Jiu este de seara trecută în spatele gratiilor, după ce a fost reţinut într-un dosar de luare de mită. Victor Şolea mai avea cam un an de zile şi se putea retrage liniştit la pensie, dar, de ieri, pe numele său este deschis un dosar penal deschis în urma organizării unui flagrant.  Secretarul Primăriei ar fi primit, conform unor surse judiciare, 3000 de lei pentru a elibera un titlu de proprietate. Anchetatorii nu au oferit amănunte suplimentare, iar Şolea a menţionat doar că i s-a organizat flagrantul, fără a încerca să se disculpe în vreun fel mai categoric de acuzaţiile ce îi sunt aduse.

Primarul Constantin Bobaru a declarat că nu ştie nimic despre motivele care au dus la reţinerea lui Şolea, el menţionând doar că a văzut nişte poliţişti prin sediul instituţiei pe care o conduce. „Nu m-a întrebat nimeni de nimic, nu ştiu despre ce este vorba, doar ce am auzit neoficial. Cei de la Poliţie au venit în sediu, eu am aflat mult mai târziu, dumnealor fiind destul de discreţi. Mi-au pus în vedere că vor reveni şi vor solicita nişte acte, pe care, evident, le voi pune la dispoziţie fără nici un fel de probleme. În ceea ce-l priveşte pe domnul secretar, nu ştiu ce a făcut şi pentru ce a ajuns să fie reţinut. Păcat de ce i se întâmplă pentru că mai avea un an de zile şi ieşea la pensie”, a menţionat primarul.

Un caz similar a fost înregistrat în anii trecuţi la Primăria Turceni, unde fostul secretar Remus Stamatie a fost condamnat, în cele din urmă, la executarea unei pedepse de trei ani şi jumătate la locul de muncă, respectiv la un bar de prin Brăneşti… Asta după ce luase 20.000 de lei şpagă de la o avocată chiar în sediul Primăriei, el condiţionând banii respectivi pentru a semna un contract de asistenţă juridică. Victor Şolea se află într-o situaţie similară, reţinerea sa fiind cea mai dură „sancţiune” de care a avut parte, la începutul acestei luni el primind o reducere de 5% pe luna decembrie din leafa sa întrucât nu a depus la Prefectura Gorj în timp util o serie de acte ale Primăriei Bumbeşti Jiu. De-a lungul vremii şi consilierii locali l-au arătat pe acesta cu degetul pe motiv că nu finaliza la timp documentele necesare la diferite şedinţe, nimeni negândindu-se însă că, în cele din urmă, secretarul va ajunge în spatele gratiilor pentru luare de mită.

SUSPENDARE

Prefectul Liviu Andrei a confirmat, în schimb, că a fost informat oficial despre flagrantul organizat la Bumbeşti Jiu şi despre reţinerea secretarului Victor Şolea. Andrei spune că azi îi va consulta pe juriştii instituţiei pentru a vedea dacă secretarul trebuie sau nu suspendat din funcţie. „Nu mă pronunţ în această privinţă până nu voi avea un răspuns clar de la jurişti. Pot, în schimb, să spun din nou că sunt categoric pentru ca cei care practică astfel de activităţi să ajungă în spatele gratiilor. Vom lua o decizie în privinţa suspendării acestuia din funcţie”, a menţionat prefectul.

ABATERE

În urmă cu câteva săptămâni Vasile Şolea a fost sancţionat şi de comisia de disciplina a prefecturii Gorj pentru nedepunerea la timp a hotărârilor adoptate în consiliul local Bumbesti Jiu. Acestuia i s-a retinut 5% din salariu pe luna decembrie.

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: