Misterul unei sinucideri! Fraudă cu ajutoarele de şomaj!

Sinucidea fostului director al AJOFM Târgu Jiu, Damian Horcea, a intervenit pe fondul unor fraude în care acesta a fost implicat. Iartă-mă, am făcut prostii la serviciu, nu pot suporta ruşinea, o să înţelegi mai târziu! Acestea au fost mesajele de adio ale tânărului director. Povestea penală începe să iasă la iveală. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj a fost prejudiciată cu mai multe miliarde de lei vechi, fiind indicii că în comiterea ilegalităţii au fost implicate mai multe persoane din agenţie şi un factor poştal. Aceştia şi-au însuşit în numele a zeci de gorjeni indemnizaţiile de 35 de milioane de lei vechi oferite de stat celor care se angajează la o distanţă de peste 50 de kilometri de domiciliu.

Poveşti penale ies la iveală după sinuciderea şefului Agenţiei de Muncă Târgu Jiu, Damian Horcea. Ruşinea pe care nu ar putea-o suporta, invocată în ultimul mesaj lăsat soţiei, ar putea fi confirmată în următoarele zile, dat fiind că pe fir au intrat şi poliţiştii după ce Horcea, în complicitate cu alte persoane au produs un prejudiciu de peste zece miliarde de lei.

Potrivit unor surse neoficiale, Damian Horcea, împreună cu două colege de serviciu şi un factor poştal din zona Motru ar fi încasat în mod ilegal prime de instalare de 35 de milioane de lei vechi în numele a zeci de gorjeni. Sumele băgate în buzunar de aceştia sunt de ordinul miliardele, judecând după faptul că ilegalităţile au început în 2010.

Horcea avea contacte în zona Motru

Informaţiile au început să apară din zona Motru, unde toată lumea se cunoaşte cu toată lumea şi astfel de situaţii sunt greu de ţinut ascunse. La adresa redacţiei a sunat o persoană care spune că factorul poştaş care s-a folosit de numele a zeci de vecini şi cunoştinţe este din Roşiuţa şi se numeşte Sergiu Cârstea.

Potrivit legii, persoanele înregistrate la Şomaj care îşi găsesc loc de muncă la o distanţă de minimum 50 de km de casă primesc un ajutor de 35 de milioane de lei vechi. În ultimii ani zeci de persoane şi-au găsit slujbe departe de casă.

Cei păgubiţi erau din zona Motru, unde Horcea avea drept complice poştaşul Sergiu Cârstea. Banii erau trimişi prin poştă, unde erau luaţi de Cârstea. Horcea avea contacte în Motru pentru că lucrase aici multă vreme. 

Conducerea AJOFM Gorj nu a făcut comentarii cu privire la această fraudă, aşa că deocamdată nu este foarte clar dacă respectivii îşi însuşeau sumele de bani de li se cuveneau şomerilor care îşi găseau de lucru sau doar se foloseau de datele personale ale acestora.

Factorul poştal, chemat pentru declaraţii

Responsabilul Oficiului Poştal din Motru, Iorgu Firan, a confirmat că poştaşul Cârstea a fost chemat la Târgu Jiu pentru declaraţii. „Deocamdată sunt cercetări. Nu am ce să vă spun. Sunaţi la doamna Ana Purcăreanu. Ştiu doar că el a fost chemat la Târgu Jiu“, a spus Iorgu Firan, care a menţionat că factorul poştal lucrează de mulţi ani aici şi are în jur de 50 de ani.

Nici Ana Purcăreanu, nici Sergiu Cârstea nu au putut fi contactaţi ieri pentru a-şi spune punctul de vedere.

Vizualizări: 286

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: