Fost şef al DGA Gorj, în libertate după ce a omorât un om

Un accident mortal produs la sfârşitul săptămânii trecute le-a dat multe bătăi de cap poliţiştilor din Gorj, după ce autorul nenorocirii a plecat de la locul faptei. Abia a doua zi oamenii legii au aflat că un coleg de-al lor este cel pe care îl căutau, Mirel Dorin Păsărelu fiind ofiţerul care a declarat ulterior că şi-a văzut de drum întrucât nu şi-ar fi dat seama că a călcat un om.

Accidentul mortal în care este implicat fostul şef al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Gorj a avut loc la Padeş, în satul Apa Neagră, pe drumul naţional ce leagă Tg Jiu spre Baia de Aramă, chiar pe sensul de mers spre oraşul din judeţul vecin. Nenorocirea în care a fost implicat Mirel Păsărelu s-a produs vineri seara, destul de târziu, în jurul orei 22.00, la Padeş ningând în acel moment. Un apel prin 112 a anunţat producerea accidentului, cel care a sunat spunând că pe şosea se află un bărbat mort, dar că lângă el nu este nicio maşină oprită sau tamponată.

        Anchetă grea, rude înţelegătoare

Viorel Predescu este numele bărbatului decedat. Lucra la o făbricuţă de lemne de prin Baia de Aramă şi se întorcea spre casă, în momentul în care un autoturism i-a curmat viaţa. În toamnă îşi pierduse un frate, bolnav de cancer, iar în anii trecuţi a mai avut o astfel de pierdere, în total fiind şapte fraţi şi surori. Cei care mai sunt în viaţă au venit imediat la locul accidentului pentru a vedea ce s-a întâmplat. „Vrem să se facă dreptate. Nu avem nimic cu şoferul, e o greşeală, poate e şi greşeala fratelui nostru, poate şi a şoferului, dar el trebuia să lase maşina aici, să nu fugă. Putea să ne fi anunţat pe noi, poate se mai putea face ceva să-l salvăm. Oricum, dacă a fugit credem că e un om bogat, cu maşină străină sigur, că unul sărac nu se riscă să fugă”, a spus Iuliana Cochină, sora mortului.

Mare dreptate avea femeia pentru că oricât au căutat poliţiştii în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă nu au reuşit să dea de urma şoferului fugar. La un moment dat un bărbat băut, cu maşina lovită, din Tismana, a devenit suspect al anchetatorilor, dar, spre norocul său, scutul găsit la locul accidentului nu se potrivea cu autoturismul său din curte şi, astfel, acesta a fost lăsat în pace. Sâmbătă căutările au fost reluate, după ce o noapte întreagă fuseseră făcute filtre pe drumurile din zona de graniţă dintre Gorj şi Mehedinţi, fără nici un rezultat însă. Toată ancheta, de la început până la sfârşit a fost coordonată de şeful Poliţiei Rutiere Gorj, comisarul şef Dumitru Tatomir, tocmai sâmbătă după-amiază acesta şi oamenii săi având parte de o surpriză uriaşă.

La sediul Poliţiei Motru s-a prezentat Mirel Păsărelu, care le-a comunicat anchetatorilor că este posibil ca el să fi fost implicat în accidentul de la Padeş, întrucât vineri seara a trecut prin zonă, iar a doua zi a văzut la jurnalele de ştiri relatări despre evenimentul respectiv. Păsărelu a menţionat că maşina sa prezintă o avarie în zona din faţă, dar că nu ştie cauza, scutul rămas la locul accidentului potrivindu-se de minune la autoturismul ofiţerului DGA.

        Anchetă preluată de Craiova

Puşi în faţa unei astfel de realităţi, poliţiştii gorjeni şi-au declinat competenţa în favoarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Păsărelu a fost audiat aici sâmbătă seara, procurorul de caz dispunând continuarea cercetărilor cu acesta în stare de libertate. Accidentul produs de el a avut loc la nici două zile de când un alt ofiţer de poliţie din Gorj, Minel Sanda, a tamponat patru autoturisme după ce s-a urcat băut la volan. Anul trecut un alt poliţist din Motru, Ionuţ Puiu Pigui a fost implicat într-un accident rutier soldat cu moartea, la Câlnic, a colegului său, peste dosarul respectiv aşternându-se praful, ca şi peste cel al lui Sabin Vieru, cel judecat pentru moartea fostului profesor Dumitru Bunoiu în primăvara lui 2008, o sentinţă definitivă nefiind dată nici până acum de Justiţia din România.

Galerie foto


Vizualizări: 430

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: