Ofiţerul Păsărelu s-a întors să vadă dacă omul mai trăieşte

Noutăţi în ancheta fostului director al DGA Gorj, Mirel Păsărelu. Ionel Grigorie, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, a venit ieri la Tg Jiu pentru a face aici o parte din audieri.

Două surori şi un frate al decedatului, Viorel Predescu, au venit la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, alături de un alt bărbat, care s-a aflat la locul accidentului la scurt timp după producerea accidentului mortal. Acesta spune că ieri i-a fost luată maşina pentru o expertiză, de parcă el ar fi fost suspect, nu Păsărelu. „Nu am înţeles ce vor să facă. M-au sunat de dimineaţă de la Poliţie şi mi-au zis că trebuie să vin cu maşina la Tg Jiu pentru audieri. Eu am un Tico, iar atunci noaptea am ajuns la locul accidentului probabil la scurt timp după ce s-a produs acesta. Mi-a făcut cineva semn cu o lanternă să opresc. Era o maşină oprită acolo, chiar lângă mort. Acum mi-au luat mie maşina ca să vadă dacă nu o am lovită. Păi după atâtea zile puteam să fac alte accidente… Nu ştiu se vor de la mine”, a spus acesta.

Rudele mortului contestă posibilitatea ca alcoolemia victimei să fi fost 3,2 la mie. "Asta e o alcoolemie uriaşă. Cred că şi şoferul era băut, că de asta a fugit. Am venit aici chemaţi de domnul procuror. Am discutat despre accident, despre cheltuielile de înmormântare şi despre ce ştim noi despre fratele nostru”, a menţionat Ion Predescu, fratele celui mort.

Imagini compromiţătoare

Rudele lui Viorel povestesc şi că arestarea lui Păsărelu s-ar fi făcut în baza unor imagini video, acesta fiind filmat de o cameră de supraveghere în timp ce se întoarcea la locul accidentului ca să vadă dacă cel pe care l-a lovit mai mişcă pe şosea. „Sunt înregistrări de pe o cameră de supraveghere, care îl surprind pe el trecând prin zonă la momentul accidentului. L-a lovit şi apoi s-a întors să vadă dacă mai mişcă, după care a plecat spre Mehedinţi. Mai era cu o fată în maşină şi am înţeles că s-au dus la un hotel, unde ea probabil că i-a alinat suferinţa, că nu mai putea el de ce făcuse. Nu avea cum să nu fie băut, credem că de asta s-a şi ascuns”, a menţionat una dintre surorile mortului.

Procurorul de caz a precizat că face audieri şi că nu poate oferi informaţii din dosar în această etapă a anchetei. Mirel Păsărelu a fost arestat la începutul săptămânii după ce iniţial acesta a fugit de la locul accidentului, a doua zi prezentându-se la Poliţie pentru a spune că nu a văzut nimic şi că nu a ştiut că a lovit o persoană. Iniţial el a fost lăsat în libertate o zi, după care i s-au pus cătuşe, probabil după ce imaginile video i-au demonstrat implicarea în evenimentul rutier.

Vizualizări: 277

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: