Minoră de 14 ani furată de acasă cu acceptul judecătorilor

Sentinţă incredibilă dată de un magistrat din Mehedinţi care a decis că părinţii nu pot aduce acasă o minoră de 14 ani care a plecat cu un bărbat de 27 de ani! Judecătorul a respins o ordonanţă preşedinţială depusă de tatăl copilei. Vasile Frăţilescu se luptă de mai multe luni să-şi ia acasă fata de numai 14 ani. Omul spune că fiica sa Vasilica este obligată să întreţină relaţii sexuale atât cu tânărul de 27 de ani care a luat-o de acasă, cât şi cu tatăl acestuia. Pe de altă parte, fata minoră a depus o plângere la poliţie în care îşi acuză tatăl că a abuzat-o. Vasilica este drogată cu ţigări etnobotanice şi obligată să facă acest lucru, crede tatăl. Pandurul a contactat-o pe fata de 14 ani care spune că nu vrea să se întoarcă acasă, mai ales că este însărcinată.

De aproape şase luni, o familie din Sohodol-Tismana trece prin clipe de nedescris. Nu reuşeşte să-şi aducă înapoi copilul răpit de o familie de romi. Culmea este că de câte ori au mers la Bala să o ia pe fată, de atâtea ori au fost scoşi cu poliţia!!! Mai mult, în motivarea instanţei se spune că fata de 14 ani a plecat de bunăvoie de acasă! Cel care permite oricărei fetiţe să facă ce o taie capul este Adrian Corado Ungureanu, un judecător de la Baia de Aramă.

Tatăl: Nu mai pot!

Vasile Frăţilescu bate drumurile la instanţă şi pe la secţiile de poliţie pentru a face ceva ca să-şi aducă fata acasă. Omul recunoaşte că fata a plecat după ce Dumitru Şchiopan, un tânăr de etnie romă din Bala, i-a promis o maşină. „Totul a început de la sora lui care e măritată în sat, peste drum de mine. Aşa s-au cunoscut. Ea îi spunea vezi că vine la ora asta în locul cutare şi pleca. Am şi alergat după ea într-o noapte când a fugit pe geam“, spune omul.

Vasilica a plecat prima dată în iunie, dar după numai o zi bărbatul a adus-o acasă. „A doua zi am mers cu ea la medicul legist şi i-am luat certificat medico-legal de unde rezultă că fusese deflorată recent“, spune Vasile Frăţilescu. Vorbele sale sunt dovedite de certificatul medico-legal prezentat jurnaliştilor. După scurt timp, fata a plecat din nou şi iar a adus-o acasă. Tatăl fetei spune că era schimbată. „Era aiurită, nu te mai puteai înţelege cu ea. O ţin drogată. I-au cumpărat ţigări din alea etnobotanice. Eu voiam să o dau la şcoală. Urma să meargă în clasa a noua“, mai spune acesta.  După a treia plecare, Vasilica nu s-a mai întors.

„Nu vreau să stau cu familia mea“ 

Vasilica a fost contactată telefonic de jurnalişti şi a spus scurt că nu vrea să se întoarcă acasă. De ce- „Pentru că tatăl meu m-a abuzat înainte să vin aici“, a răspuns fata. Cert este că fata a fost virgină până să calce în casa familiei Şchiopan, iar certificatul dovedeşte că perioada deflorării coincide cu cea a plecării ei. Ea mai spune că este tratată cum trebuie şi că este însărcinată şi nu se va întoarce acasă.

Tatăl fetei suferă foarte mult din pricina acuzaţiei fetei şi a fost chemat să dea declaraţie în acest sens. „El are dosar penal pentru abuz sexual şi corupere de minori şi ea spune că am abuzat-o eu, ca să-l scape pe el“, spune tatăl care nu ştie încotro s-o ia. „Sunt terminat fizic şi psihic“, spune omul. 

ILEGALITĂŢI

Pentru că lucrurile nu erau suficient de încurcate, Vasile Frăţilescu spune că Direcţia Generală de Asistenţă şi Protecţie a Copilului Mehedinţi a transmis Poliţiei Tismana un document din care rezultă că Gheorghe Şchiopan, tatăl prietenului fetei, este cel care are drepturi legale asupra ei! În schimb, Direcţia Copilului Gorj confirmă că a primit o cerere de la Vasile Frăţilescu prin care solicita ca fata să fie luată în plasament, dar nu se poate face nimic deoarece există multe declaraţii contradictorii şi decizia o va lua instanţa. 

Vizualizări: 282

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: