Tânăr cu cancer, refuzat de două spitale din București

Un tânăr se zbate între viață și moarte pe un pat de spital, la Terapie Intensivă. De zile întregi, medicii de la Târgu Jiu încearcă să-l transfere la un alt spital din capitală, dar se lovesc doar de refuzuri. Și rudele bărbatului au încercat să convingă medicii de la două clinici din capitală să aprobe transferul, dar fără niciun rezultat.

Pentru pacientul în vârstă de 38 de ani, din Târgu Jiu, transferul ar fi salvarea. Suferă de cancer pulmonar, dar, de câteva luni, a contactat stafilococul auriu și starea sa de sănătate s-a agravat. A fost internat la spitalele din Craiova și Târgu Jiu, iar în urmă cu câteva zile i s-a făcut din nou rău și a fost adus cu ambulanța la spital. A fost tratat la Boli Infecțioase, apoi la Oncologie, iar acum este la ATI și respiră doar cu ajutorul aparatelor.

Medicii încearcă să obțină acordul pentru a-l transfera la o clinică din capitală, dar în zadar. „Îi implor să-mi salveze copilul. Are 38 de ani și are și el acasă un copil de 4 ani. E păcat. Ne agățăm de ultima speranță, de orice șansă, ca să știm că am încercat totul. Nu știu ce se întâmplă și de ce durează atât. Noi știm că la București ar putea fi tratat altfel, ar putea avea o șansă. Acum respiră cu ajutorul aparatelor. Trebuie tratat mai întâi de această infecție și apoi de cancer. Nouă ne-au spus, anul trecut, când am depistat tumora, că are șanse să se recupereze de 90%. Nu putem să nu avem speranță. Nu știu de ce nu acceptă transferul. Poate din cauză că se simt și ei neputincioși și nu vor să arate că nu pot, dar noi îi rugăm să ne salveze copilul”, a fost mesajul tatălui pacientului.

Rudele au mers și pe cont propriu la București. Au bătut la ușile celor două spitale unde tânărul ar putea fi tratat. Li s-a comunicat că poate fi dus acolo doar dacă se respectă protocoalele, adică de la Târgu Jiu să fie solicitat transferul și de la București să fie aprobat. „La noi s-a făcut tot ce a depins de medici. S-a insistat să fie transferat. Medicii au sunat și la Victor Babeș, și la Marius Nasta. Până acum n-au primit acceptul niciunui spital. Mai insistăm și sperăm să primim acordul unui medic de acolo. La noi, a venit la Boli Infecțioase, apoi la Oncologie, iar acum este la Terapie Intensivă. I s-au administrat toate antibioticele, i s-a acordat toată asistența medicală de specialitate pe care putem noi s-o acordăm. Cred că spitalele se feresc pentru că pacientul are o infecție și cancer pulmonar. Este o situație destul de gravă”, a spus Gigel Capotă, managerul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Vizualizări: 3,134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: