Pădurar de la Ocolul Silvic Motru, bătut cu parul

Un pădurar de la Ocolul Silvic Motru a obținut în instanță daune morale de 30.000 de lei. Bărbatul a fost victima unei agresiuni în urmă cu cinci ani, dar instanța s-a pronunțat definitiv abia în urmă cu o săptămână. Doi frați din Drăgotești au scăpat ieftin, cu amendă penală. Asta deși pădurarul a stat în spital, având nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale pentru a i se vindeca rănile.

Scandalul din pădure s-a iscat, la sfârșitul lunii noiembrie 2016, după ce doi căutători de trufe au ajuns în „Valea Gardului”, din comuna Drăgotești, pentru a recolta ciupercile în baza unui contract încheiat cu Direcția Silvică Gorj.

Acolo au dat peste un bărbat recalcitrant care i-a izgonit, spunându-le că se află pe proprietate privată. Ulterior, căutătorii au revenit în pădure, însoțiți de un pădurar. De cum și-au făcut apariția, au fost așteptați de doi localnici înarmați cu pari, care s-au năpustit asupra mașinii.

Când li s-a spus că în autoturism se află și un reprezentat de la Ocolul Silvic Motru, unul dintre frați a întrebat pe un ton amenințător „Care este, mă, pădurarul?”. Când acesta s-a prezentat, agresorul a intrat în mașină și i-a cărat câțiva pumni în față.

„Urmare a acestor împrejurări, pădurarul a părăsit mașina cu intenția de a scăpa de loviturile aplicate, ocazie cu care inculpatul, văzând că fratele său a căzut, s-a apropiat de pădurat și a început să-l lovească cu parul din lemn peste corp. Prin acțiunile lor, inculpații au cauzat persoanei vătămate leziuni care au necesitat pentru vindecare 12-14 zile de îngrijiri medicale”, potrivit documentelor de la instanță.

Speriați, culegătorii de trufe s-au urcat în mașină, pentru a fugi din pădure, însă unul dintre frați a lovit de mai multe ori autoturismul, distrugând parbrizul și geamurile din față și spate dreapta.

Ajunși în fața instanței din Motru, cei doi frați au fost condamnați la amendă penală în sumă totală de 50.000 de lei. Gorjenii au contestat sentința, Curtea de Apel Craiova apreciind că pedepsele aplicate inculpaților sunt „disproporționate și excesive”.

Prin urmare, instanța din Bănie a desființat parțial sentința de la Gorj. Unul dintre frați a fost condamnat la 4.800 de lei amendă penală, corespunzătoare a 240 zile-amendă, cuantificată la câte 20 lei/zi. Celălalt agresor s-a ales cu amendă de 6.000 de lei.

Sentința pronunțată săptămâna trecută este definitivă.

Vizualizări: 8,849

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: