Primește sporul de condiții grele și în concediu. Cum a reușit!

Un angajat al Penitenciarului Târgu Jiu a reușit să obțină în instanță recalcularea indemnizațiilor de concediu pe ultimii patru ani. Bărbatul este consilier juridic și s-a judecat cu angajatorul pentru a beneficia de sporuri pe perioada concediului de odihnă.


„Admite acţiunea. Obligă pârâtul Penitenciarul Tg Jiu să recalculeze indemnizaţiile de concediu de odihnă acordate reclamantului, aferente anilor 2017, 2018, 2019 şi 2020, prin includerea în acestea a sporului pentru condiţii periculoase sau vătămătoare şi a sporului pentru condiţii grele de muncă, precum şi pentru viitor”, a decis, luni, Tribunalul Gorj.


În același timp, instanța a obligat Penitenciarul Târgu Jiu „să plătească reclamantului diferenţa dintre indemnizaţia cuvenită ca urmare a recalculării şi indemnizaţia plătită”, sumele datorate urmând a fi actualizate în raport de rata inflaţiei până la momentul plăţii efective.


„Obligă pârâtul la plata dobânzii legale calculată de la data scadenţei fiecărui drept şi până la achitarea integrală. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, cale de atac ce se va depune la Tribunalul Gorj”, se arată în minuta sentinței.


Pentru a nu fi incluse în indemnizația de concediu, sporurile ar trebui să aibă caracter temporar, ceea ce nu este cazul sporurilor pentru condiții grele și vătămătoare, care au caracter permanent, chiar dacă sunt stabilite în considerarea unor condiții specifice de muncă.

Vizualizări: 3,700

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: