Condamnat pentru ultraj. “Vă omor, tablagiilor, vă prind și trec cu mașina peste voi”

Un gorjean de 40 de ani din Târgu Cărbunești a fost condamnat definitiv la închisoare pentru ultraj, sentința fiind pronunțată zilele trecute de Curtea de Apel Craiova. Alți doi amici ai lui au primit pedepse pentru tulburarea liniștii publice.

Fapta s-a petrecut în primăvara anului 2019, când o familie de romi a făcut o petrecere cu grătare și alcool, la care au participat mai mulți membri ai familiei și apropiați ai acestora.

Seara, în jurul orelor 20:00-21:00, petrecăreții s-au luat la harță cu niște vecini cu care erau în dușmănie, la fața locului fiind chemată poliția.

Un echipaj format din doi polițiști din cadrul Poliției Oraș Tg-Cărbunești și un polițist local au mers să aplaneze conflictul.

În timp ce polițiștii se aflau la fața locului, din curtea familiei cu petrecerea a ieșit o femeie, care s-a apucat să își înjure vecinii care au chemat autoritățile.

Polițiștii au calmat spiritele și s-au întors la sediu, dar ulterior au revenit în zona locuințelor celor două familii pentru a monitoriza situația și a preveni un eventual conflict.

În aceste momente, un bărbat a ieșit din curte cu o rangă, pe care o agita amenințător în direcția polițiștilor și chiar a încercat să arunce cu ea în direcția lor, însă accidental a lovit gardul din lemn, dislocând două scânduri.

Întrucât agresorii nu dădeau importanță somațiilor polițiștilor și se îndreptau amenințător spre aceștia, agenții de poliție au fost nevoiți să pulverizeze spray iritant lacrimogen asupra a doi indivizi.

Grupul s-a manifestat și mai violent. Trei indivizi au început să arunce cu pietre și cu obiecte contondonte găsite pe jos: bucăți de cărămizi, marmură, în direcția polițiștilor. Un polițist chiar a fost lovit în burtă cu o bucată de marmură, dar nu a suferit leziuni.

Pentru a se feri de obiectele aruncate asupra lor, polițiștii s-au adăpostit în spatele mașinilor. “În aceste împrejurări, pentru a face față și a descuraja atacul agresorilor, un agent de poliție a recurs la folosirea armamentului din dotare, resectiv pistolul Carpați, calibru 7,65 mm, model 1974, cu care a tras în plan vertical nu mai puțin de 7 focuri de armă, reușind astfel să-i descurajeze pe agresori și să-i disperseze din locul conflictului, aceștia întrând în curțile lor, dar continuând să se manifeste agresiv verbal”, se arată în documentul de la instanță.

În cele din urmă, la fața locului au intervenit mai multe forțe de ordine formate din echipaje de intervenții speciale –S.A.S., ale poliției și jandarmeriei.

Polițiștii au fost și amenințați prin diferite expresii de genul “vă omor bă, tablagiilor, vă prind și trec cu mașina peste voi, gaborilor vă omor”, „te omor nenorocitule, te prind și te omor”.

Ulterior, suspecții s-au apărat spunând că nu aruncau cu pietre către polițiști, ci către vecinii cu care erau în conflict și că tot pentru ei erau și înjurăturile. Instanța a respins genul acesta de apărare.

Bărbatul acuzat de ultraj va sta la închisoare doi ani și jumătate.

Vizualizări: 9,519

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: