Pakistanezul Faisal din Motru, anchetat şi la bulgari!

Extrădarea lui Zaiman Faisal, pakistanezul care și-a răpit săptămâna trecută copilul dintr-o localitate de lângă Motru, nu se va face atât de repede și de ușor, în ciuda mandatului de arestare emis pe numele acestuia. Bulgarii i-au deschis și ei un dosar penal individului, după ce au descoperit că acesta a intrat ilegal în țara vecină.

Polițiștii motreni l-au dat în urmărire și în consemn la frontieră, dar Faisal apucase să plece deja din țară, culmea, chiar cu copilul de nici 4 ani pe care îl luase cu el. În plină perioadă în care autoritățile se laudă cu vigilența maximă de care dau dovadă pentru a preveni migrația ilegală sau libera circulație a unor persoane ce pot fi implicate în activități de terorism, pakistanezul din Motru nu a avut nicio problemă să iasă din țară cu un minor pentru care nu avea nici un fel de acte.

Băiatul răpit, în custodia autorităţilor bulgare
Bulgarii l-au identificat în țara lor după ce bărbatul reușise să ajungă lângă Veliko Târnovo, deplasându-se cel mai probabil spre Grecia, țară în care a mai fost și în care a cunoscut-o și pe gorjeanca din Samarinești cu care a adus pe lume acest copil. Faisal a fost întrebat de acte și, pentru că era descoperit la acest capitol, mai ales după ce fusese pus în urmărire de polițiștii motreni, a fost încătușat și i-a fost deschis și un dosar penal în care e acuzat de trecerea ilegală a frontierei. Pakistanezul urmează acum să fie tras la răspundere mai întâi de autoritățile bulgare pentru comiterea acestei infracțiuni, iar după ce își va clarifica situația acolo va fi trimis și în România, unde există deja mandat de arestare preventivă pe numele său. La noi el e cercetat pentru lipsire de libertate, dar și pentru lovire și alte violențe, după ce și-a bătut fosta soție, precum și pe un vecin al acesteia care îi ținea partea, omul fiind atacat cu un topor, rănile pe care le-a suferit fiind extrem de grave.
Băiatul de 4 ani cu care Faisal a fugit din țară se află în custodia autorităților bulgare, Direcția pentru Protecția Copilului Gorj confirmând ieri că Poliția a informat-o oficial despre problemele respective, instituția urmând să facă demersurile legale pentru ca minorul să fie repatriat și readus la Samarinești pentru a fi încredințat mamei sale. În urma despărțirii părinților micuțul a fost încredințat pentru creștere mamei, o instanță dând o hotărâre în acest sens, magistrații refuzând însă în această primăvară să emită și un ordin de protecție pe care mama minorului îl ceruse după ce pakistanezul a început să o amenințe. În lipsa acelui ordin de protecție Faisal a considerat că poate să facă ce vrea pentru că nu va păți nimic, iar ca dovadă, și-a dus planurile la bun sfârșit, chiar dacă finalul nu este cel pe care îl visa el.

Vizualizări: 1,045

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: