Bătaie la liceu. Elevii riscă exmatricularea!

Doi elevi de la Colegiul Naţional ”Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu au transformat şcoala în ring de box. Cei doi tineri şi-au împărţit pumni şi picioare chiar pe holurile liceului, fiind încurajaţi de colegii lor în luptă. Bătaia a avut loc în pauză, iar acum elevii riscă sancţiuni care pot ajunge chiar până la exmatriculare, spune directorul instituţiei de învăţământ, Gheorghe Nichifor.

Un elev de clasa a XI-a l-a luat la bătaie pe cel de-a X-a din cauza unei rivalităţi mai vechi izbucnite în afara şcolii. Pe filmuleţ se observă cum cei doi sunt încurajaţi de pe margine de colegii lor de clasă. Bătaia a avut loc chiar pe holul unităţii de învăţământ, într-o pauză.


Cei doi elevi sunt cunoscuţi în unitate ca fiind cu probleme la învăţătură și, ca și cum nu ar fi fost de ajuns, acum riscă să fie eliminați pentru câteva zile, dacă nu chiar exmatriculaţi din școală. Directorul Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu, Gheorghe Nichifor, spune că cei doi elevi riscă sancțiuni aspre din partea comisiei de disciplină din cadrul liceului, mai ales că unul dintre bătăuși este corigent pe primul semestru și înregistrează mai multe absențe. ”Am anunțat Poliția și comisia de violență, e o bătaie și trebuie sancționați așa cum trebuie, mai cu seamă cel care l-a bătut pe celălalt. S-au bătut în pauză din cauza unei rivalități mai vechi. Cel mare de clasa a XI-a are și absențe multe, are două corigențe pe primul semestru, este un copil problemă. Urmează să luăm măsuri și s-ar putea să fie destul de dure, nu pot să mă pronunț de acum, dar probabil el fiind a XI-a e mai problematic, până la a X-a este învățământ obligatoriu. Există și riscul să fie exmatriculat sau eliminat mai multe zile. Mie mi s-au părut cuminți, sunt liniștiți la ore, dar când i-am văzut pe film nu mi-a venit să cred”, a spus Gheorghe Nichifor, directorul colegiului. Acesta a mai spus că va fi sancționat și elevul care a postat pe Internet filmulețul cu isprava bătăușilor, filmuleț care de altfel a fost șters imediat ce scandalul a luat amploare.

Vizualizări: 4,938

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: