Copil din Motru, răpit de tatăl pakistanez

A fost alertă printre polițiștii și procurorii motreni în ultimele zile, după ce un bărbat din localitate, de 48 de ani, de origine pakistaneză, și-a răpit propriul copil și a fugit cu el în străinătate. Faisal Zaman a ajuns în cele din urmă în spatele gratiilor, însă copilul său este și acum în custodia autorităților din Bulgaria, țară în care a fost prins individul.

Bărbatul este cunoscut de către anchetatori ca fiind o fire mai violentă, el nefiind la primul „incident” de acest gen. Niciodată nu a mers însă atât de departe, plecările sale cu cel mic fiind cazuri rezolvate repede de către polițiști.
Zaman a ajuns la Motru în urmă cu câțiva ani, după ce a cunoscut-o în Grecia pe Ioana Cărăgui, cu care s-a căsătorit și cu care a făcut un băiețel. Părinții nu au reușit însă să se înțeleagă și au ajuns la divorț, iar în primăvara aceasta și-au deschis mai multe procese pe rolul Judecătoriei Motru, femeia cerând inclusiv ordin de protecție din partea magistraților, lucru pe care judecătorii l-au respins de câteva ori. I-au dat însă băiatul acasă, în lipsa ordinului de protecție tatăl putând să vină la acesta și, cu forța, să îl vadă sau chiar să o agreseze pe mamă, așa cum s-a întâmplat și înainte de a-l răpi pe cel mic și a-l duce în străinătate.
„Stabileşte provizoriu domiciliul minorului Zaman Ale-Zaman născut la data de 24.06.2012 pe o perioadă de 2 luni la domiciliul reclamantei Cărăgui Ioana, în com. Samarineşti, sat Larga, jud. Gorj la nr.xxx. Respinge în rest cererea privind emiterea ordinului de protecţie. Cu caracter vremelnic şi executoriu, fără somaţie sau trecerea vreunui termen. executorie din oficiu. Cu drept de recurs în termen de 3 zile de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu azi 04.03.2016, ora 16,55. O copie a dispozitivului se va comunica în termen de 5 ore de la momentul pronunţării structurilor Poliţiei Române în a cărei rază teritorială se află locuinţa victimei”, stabilea în urmă cu câteva săptămâni Judecătoria Motru.
Între timp, Zaman a deschis propriile acțiuni în instanță, în speranța că își va recupera băiatul. Procesele aveau termene în perioada următoare, inclusiv în această săptămână, fapt care l-a determinat, cel mai probabil, pe pakistanez să își răpească fiul și să fugă cu el din România. Polițiștii l-au identificat tocmai în Bulgaria, urmând să îl aducă înapoi în țară în următoarele zile în baza unui mandat de arestare preventivă emis pe numele acestuia, individul fiind acuzat de lipsire de libertate, precum și lovire sau alte violențe, fapte pe care le-ar fi săvârșit prin faptul că și-a bătut fosta soție pentru a o determina să îl lase să plece cu copilul.
„Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru. Dispune arestarea preventivă a inculpatului a inculpatului Zaman Faisal, pe o durată de 30 de zile, de la 18.04.2016 până la 17.05.2016, inclusiv. În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului din oficiu, în cuantum de 520 lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore”, a stabilit instanța motreană.

Vizualizări: 5,068

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: