Pandemia i-a lipsit de concediul de odihnă

Epidemia de coronavirus i-a ținut pe cei din prima linie mereu la foc continuu așa că nu e de mirare că puține cadre medicale angrenate în lupta anti-Covid au reușit să-și ia concediu de odihnă în acest an. La spitalul Covid din Târgu-Cărbunești, directorul speră să îi lase, până la sfârșitul anului, pe angajați măcar câteva zile să se odihnească.

Cele mai grave probleme cu personalul sunt la Terapie Intensivă. Acolo nu a fost posibil ca asistentele ori medicii să ia concediu de odihnă.

Directorul spitalului a explicat că toți salariații au obosit și fizic, și psihic. Promite să îi lase, prin rotație, măcar pentru câteva zile, acasă. “Problemele cele mai acute sunt la Terapie Intensivă, unde ar trebui să am întotdeauna patru asistente care să facă cu rândul, să stea lângă pacienți. Până la sfârșitul anului, sper să reușim ca toți colegii să ia măcar cinci zile de concediu de odihnă. Eu, cel puțin, nu am luat o oră de concediu anul acesta. Am obosit și fizic, și psihic”, a explicat Constantin Tîrziu, la Radio Infinit.

Cât privește vestea că deja au fost dezvoltate două vaccinuri și se întrevede luminița de la capătul tunelului, Tîrziu se declară sceptic. „Nu prea sunt entuziasmat de acest vaccin. Testările au durat întotdeauna mai mult. Este un lucru binevenit, dar un lucru făcut în grabă pentru a încerca să venim în ajutorul cadrelor medicale, al pacienților. Este o părere personală. Sunt mai sceptic, dar sper să fie lucrurile bune pentru toată lumea și să dispară această infecție. Trebuie păstrat la minus 80 de grade. Nu oricine își permite să aibă astfel de congelatoare, dar să sperăm că va fi bine”, a mai completat directorul spitalului din Târgu-Cărbunești.

Vizualizări: 1,313

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: