Pacienți din Brașov, Teleorman sau București, internați în Gorj

Niciun pacient fără simptome nu este internat, în prezent, în spitalul Covid din Târgu-Cărbunești. Față de primul val al pandemiei, spun medicii, bolnavii dezvoltă simptome mult mai severe. Pentru că nu s-au găsit locuri în alte unități spitalicești din țară, în spitalul din Târgu-Cărbunești au fost internați și pacienți din alte județe, nu doar din zonele limitrofe.

Directorul spitalului din Târgu-Cărbunești, Constantin Tîrziu, a explicat că pacienții internați în această perioadă au simptome mai serioase decât bolnavii tratați acolo lunile trecute: “Simptomatologia pe care o prezintă pacienții în momentul de față este mult mai diversificată și mai agravantă față de ce prezentau pacienții în lunile martie, aprilie și mai. Poate se discută datorită multiplicării tuplinilor de virus și datorită infecțiilor virale care mai apar în această perioadă”.

În spital, nu au fost internați doar pacienți din Gorj, ci și din alte județe. Chiar din Brașov sau București, au fost transferați bolnavi cu Covid. „Noi avem pacienți din zonele limitrofe județului Gorj, din toată regiunea Olteniei. Am avut pacienți și din Teleorman, Brașov, Hunedoara și din București. Spre cinstea colegilor mei, pacienții care au venit foarte grav, din alte județe, au fost la limită, celelalte spitale nu au putut să-i primească la Terapie Intensivă, au plecat foarte bine de la noi”, a mai spus Tîrziu, la Radio Infinit.

Până acum, peste o mie de bolnavi infectați cu SARS-CoV-2 au fost tratați în spitalul din Cărbunești. “Până în momentul de față, la noi s-au internat peste 1.100 de pacienți dintre care vreo 700 s-au externat cu stare generală foarte bună, câțiva au fost asimptomatici, în jur de 140 au avut și comorbidități, au existat și decese, transferuri spre alte spitale au fost puține”, a mai adăugat directorul spitalului.

Vizualizări: 2,501

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: