Cu rândul, la Terapie Intensivă

Peste o sută de pacienți infectați cu noul coronavirus sunt internați, în prezent, la Spitalul Târgu-Cărbunești, din Gorj. Dintre aceștia, 15 sunt în Terapie Intensivă. Când nu mai rămân locuri la ATI, dar sunt bolnavi care au nevoie să fie ventilați, medicii rotesc pacienții câte două ore pentru că nu au unde să-i transfere.

De cele mai multe ori, secția de Terapie Intensivă este plină. Pentru că nu au unde transfera pacienții care au nevoie urgent de terapie intensivă, medicii din Târgu-Cărbunești nu au decât să rotească pacienții câteva ore, apoi să-i întoarcă în secții. 

„Chiar dacă este plină, facem cu rândul. Transferăm din secția de Terapie Intensivă unul, doi pacienți a căror stare generală este mai bunișoară, nu zic bună, pe secție, după două ore, revine la Terapie Intensivă”, a explicat Constantin Tîrziu, managerul spitalului din Târgu-Cărbunești.

În prezent, în spital sunt peste 100 de pacienți. Toți au simptome și, de multe ori, starea lor se agravează rapid așa că au nevoie să fie permanent supravegheați de cadrele medicale. “Sunt internați 105 pacienți. Dintre aceștia, 15 sunt în Terapie Intensivă. La ATI, situația este la noi ca în toată țara, adică pacienți cu afecțiuni grave, pacienți a căror stare de sănătate se schimbă de oră la oră. Pacienți asimptomatici nu avem. Pe secții, sunt pacienți cu stare de sănătate mediu și care, uneori, devine alterată. Trebuie să fim foarte atenți cu acești pacienți care sunt pe secții, să îi monitorizăm din oră în oră sau cel mult din două în două ore pentru a observa starea lor de sănătate și, dacă este nevoie, să fie transportați către Terapie Intensivă”, a mai spus Tîrziu, la Radio Infinit.

Vizualizări: 2,264

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: