Panduri de cinci stele !

Panduri de 5 stele și tot atâtea goluri! Pentru a doua oară în acest sezon, gorjenii au marcat 5 goluri într-un meci și au făcut spectacol la Tg Jiu. În rol de victime au fost cei de la Concordia Chiajna care au contribuit și ei totuși la spectacol cu 2 reușite. Cifra 5 e magică pentru panduri. E locul pe care încheie un tur de vis.

Pandurii au încheiat en-fanfare cel mai bun tur din istoria clubului. Trupa lui Grigoraș s-a distrat cu Chiajna lui Diniță grație unui Cardoso aflat în zi magică. Gorjenii privesc de sus campioana și câștigătoarea Cupei la finalul turului.

A doua ”manita” din acest sezon

După Mioveni, acum a fost şi rândul Chiajnei să primească o ”manita” de Tg Jiu. Pandurii chiar e cea mai spectaculoasă echipă din liga 1. Asta datorită în principal lui Grigoraș care încearcă să ”fure” cât mai mult de la echipa lui preferată, Barcelona. Cu Chiajna nici nu i-a fost greu să-i iasă. Oaspeții s-au apărat de multe ori ca-n curtea școlii și au ajuns de 3 ori la poarta pandurilor. Ce-i drept de două ori cu folos, la golurile lui Salem și Vali Badea. N-a fost nici pe departe de ajuns pentru că gorjenii au replicat cu 5 ”focuri”. Trei i-au aparținut lui Cardoso, unul lui Batin iar golul inaugural a purtat semnătura căpitanului Pintilii din penalty. ”Mă bucur că am câştigat, mi-a fost teamă de această partidă. Am câştigat chiar clar, cu ceva emoţii la 2-0 când n-am putut sta liniştiţi pentru că am primit acel gol dar e bine că până la final am avut forţa necesară să depăşim adversarul şi să dăm goluri suficiente să stăm liniştiţi”, a spus Grigoraş, cel care s-a ”inspirat” înaintea partidei din victoria superbă a Barcei pe Bernabeu, 3-1 cu Real. ”Am întâlnit cea mai în formă echipă din campionat, o echipă valoroasă şi ţin să-i felicit pentru joc. Din păcate noi am făcut un joc extrem de slab mai ales pe faza defensivă, cum am mai spus în repetate rânduri, atâta putem acum”, a replicat dezamăgit antrenorul Chiajnei, Laurențiu Diniță. ”Ei joacă cel mai frumos fotbal. Depinde doar de ei dacă se vor menține acolo sus”, a spus şi cel mai scump pandur din istorie, Ilie Iordache, care a fost coautor la primul gol al Concordiei.

Cardoso, senzaţie braziliană

Samba e noul dans oficial al pandurilor! Asta cu brazilianul Cardoso în rol de șef de trupă. Cardoso a fost magic contra Chiajnei. A marcat 3 goluri, ultimul din care o adevărată bijuterie de pus în ramă. După primul gol marcat cu capul în prima repriză, Cardoso a încins un dans alături de câțiva colegi, Rusu, Viera sau Pintilii, semn că distracția putea începe. Brazilianul a mai nimerit o dată plasa porții cu capul iar golul 3 e candidat sigur la golul etapei, o execuție cu călcâiul ce i-a surprins pe toți, în special pe portarul Gospodinov. ”Cum se spune aici la voi, noi brazilienii suntem imprevizibili şi trebuie să ne descurcăm când vine mingea din orice poziţie să gândim repede cum să dăm gol. Când a venit mingea la ultimul gol am vrut doar să nu ajungă portarul la ea. Schema asta nu am exersat-o, nici măcar nu am visat-o. Cred că e cel mai frumos gol al meu aici în Liga I”, spune Cardoso care a fost lăudat de Grig. ”L-am mai folosit în atac pe Cardoso dar cred că nici la antrenamente nu a dat trei goluri. Îl felicit şi pe el pentru că e genul de jucător care niciodată nu spune că nu joacă pe un post care nu e al lui”, spuen antrenorul cu aluzie la Vranjes. ”Are dreptate domnul Grigoraş, nici la antrenamente n-am marcat de trei ori. Asta e, trebuie să se întâmple o dată într-o viaţă de fotbalist dar aici a contat cel mai mult mâna şi capul antrenorului care a avut inspiraţia să mă pună să joc acolo”, răspunde brazilianul care a ajuns la 5 goluri marcate în acest sezon.

68 la sută a fost posesia pandurilor în fața Chiajnei, cu un vârf de 83 % între minutele 15 și 30 când scorul era 0 la 0

28 de goluri au marcat pandurii în tur. Au al treilea atac după echipele din vârf, CFR Cluj și Dinamo

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: