Trei panduri au jucat în amicalul cu Belgia. Unul s-a accidentat grav !

Pandurii au un motiv de bucurie dar și unul mare de tristețe după amicalul Belgia – România, scor 2 la 1. Gorjenii au fost singurii din liga 1 care au avut 3 jucători pe teren în partida de la Liege. Chiricheș și Pintilii au fost titulari, în timp ce Pleașcă a intrat pe final. Din păcate ultimul a rezistat doar 8 minute pe teren și s-a ales cu o accidentare groaznică. Pleașcă va lipsi tot restul sezonului.

Drumul de la extaz la agonie a fost unul foarte scurt pentru Pleașcă. Aflat la prima convocare la naționala mare, tânărul fundaș de 21 de ani al pandurilor a avut parte de un ghinion teribil. S-a ales cu o ruptură de ligamente încrucișate în minutul 85 al meciului de la Liege și va lipsi cel puțin 6 luni de pe teren.

Ghinionul lui Pleaşcă

Bucuria imensă a debutului s-a transformat urgent în tristețe cumplită pentru Pleașcă. Acesta a jucat pentru prima oară în naționala României înlocuindu-l pe Luchin în minutul 77 al amicalului cu Belgia dar nu a rezistat decât 8 minute pe teren. Sau mai bine spus genunchiul i-a rezistat doar atât. Pleașcă a ieșit accidentat de pe teren iar verdictul medicilor în urma RMN-ului efectuat la București a fost unul crunt. Tânărul fundaș de doar 21 de ani a suferit o ruptură de ligamente încrucișate și astfel sezonul lui s-a încheiat încă de pe acum.  ”Din păcate va trebui operat și va lipsi până la finele campionatului. Este cea mai tristă veste pe care o puteam primi. Am vorbit cu el, era foarte, foarte supărat când a auzit vestea. Se aștepta la o ruptură de menisc pentru că i se blocase genunchiul și cam ăsta părea diagnosticul, ciupitură sau ruptură de menisc. Asta ar fi însemnat să-l pierdem doar până la finalul turului. Așa va sta cel puțin 6 luni, diagnosticul e unul dur pentru el și pentru noi e o mare pierdere. Pare o accidentare similară cu cea a lui Gabi Matei”, a comentat Grigoraș la gsptv. Antrenorul e convins că Pleașcă va reveni în forță după această lovitură teribilă a sorții. ”Pleașcă e totuși un jucător puternic pe picioare, un țărănuș bine clădit cum îi spuneam eu, venit de jos, trecut prin bătălii. Nu era un jucător atât de firav precum arată accidentarea și nu mă așteptam niciodată să pățească așa ceva. Depinde de psihicul jucătorului cât de repede poți reveni după așa ceva. Pleașcă e un tip puternic la psihic, care a trecut prin greutăți în viață, nu s-a născut la balcon. Mare păcat că i s-a întâmplat asta la chiar primul meci la națională. Acum sper ca operația să reușească și să redevină acel jucător puternic pe care eu l-am văzut în cele nici 20 de meciuri jucate în liga <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />1”, a concluzionat antrenorul care a mai pierdut recent un jucător pentru 6 luni, Cosmin Băcilă care și-a rupt piciorul în meciul cu Steaua. ”Mare ghinion pentru Pleașcă. Am ințeles că meniscul a cedat, păcat”, a spus și selecționerul Victor Pițurcă înainte de a afla verdictul.

Chiricheș și Pintilii, titulari

Din formula de start a României nu au lipsit cei doi jucători cheie ai pandurilor, Chiricheș și Pintilii. Ultimul a rămas pe teren toate cele 90 de minute și s-a achitat bine de sarcini în timp ce Chiricheș a fost înlocuit în minutul 70 de Papp. Chiricheș a fost criticat pentru prestația sa, una departe de cea din meciul cu Franța. "Noi am făcut o primă repriză debusolată. Chiricheş a jucat foarte bine în meciul cu Franţa, dar aseară a greşit cel puţin 4-5 pase din care s-au lansat contraatacuri. Ca să dai o pasă cu latul direct pe atacant înseamnă că te crezi Gică Popescu sau Cristi Chivu. Greşeşte dacă se crede Cristi Chivu. Sunt sigur că după acest meci Piţurcă i-a atras atenţia",a declarat impresarul Ioan Becali la gsptv. ”Chiricheș a făcut o primă repriză subțire, a greșit mai multe mingi. Vă spun sincer că Chiricheș și cu Pintilii sunt primii care dau tonul la antrenamente, la seriozitate, la agresivitate deci Chiricheș nu s-a schimbat deloc de când a semnat cu Steaua. A jucat foarte serios atât cât l-am folosit și a spus că până la iarnă nu-l interesează decât echipa noastră și să-și îmbunătățească jocul. El știe foarte bine ce-l așteaptă din iarnă la Steaua. Trebuie să fie foarte bine pegătit și fizic și psihic pentru că pretențiile sunt mult mai mari. Contra Belgiei am recunoscut că a încercat câteva pase mai de filozof și a greșit câteva mingi importante. Dar de aici la a căuta un țap ispășitor, de a spune că România a pierdut din cauza lui Chiricheș sau a luat 2 goluri și mai putea lua încă 2 goluri din cauza lui, e cale lungă”, a replicat Grigoraș.  

Vizualizări: 204

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: