Panduri la muncă în Antalya

Pandurii transpiră din greu în Antalya cu gândul că vor avea şansa din nou să joace în Europa League. Anton şi compania au parte de un program dur bazat numai pe pregătire fizică şi fără jocuri amicale, dar astăzi primesc primul moment de respiro.

După patru zile cu câte două antrenamente pe zi, pandurii au parte astăzi de prima după amiază liberă. Pustai mizează pe o pregătire fizică excelentă care să le permită pandurilor să ţină ritmul până la vară.

Primul liber după zile de chin

Pandurii sunt cantonaţi de 5 zile în staţiunea Lara din Antalya, acolo unde Pustai a ales să facă stagiul de pregătire fizică. Vremea ţine cu ei până acum. Furtunile din ultimii ani au ocolit Antalya, iar gorjenii îşi pot desfăşura în voie programul de pregătire. Dacă până acum nu au avut niciun moment de respiro, Pustai stabilind câte două antrenamente pe zi, Stanca şi compania au parte azi de prima după amiază liberă, singurul antrenament al zilei fiind programat de dimineaţă.

Jucătorii pot alege să se odihnească în camere sau să meargă la cumpărături, programul fiind la alegere. „Echipa beneficiază de condiţii foarte bune de pregătire, suprafeţele de antrenament ne interesează foarte mult şi avem două terenuri impecabile. Condiţiile de cazare, masă, refacere sunt dintre cele mai bune. Jucătorii au parte de o perioadă foarte grea, preparatorul fizic fiind cel mai „iubit” om de la echipă acum. Jucătorii sunt totuşi conştienţi că le e greu acum, dar le va fi mai uşor în campionat”, spune din Antalya, preşedintele Eugen Pîrvulescu. Deşi se vehicula iniţial că vor lucra doar pe „alergătură”, jucătorii au primit şi „obiectul muncii” în acest prim stagiu turcesc. „E foarte grea perioada, cu două antrenamente pe zi, dimineaţa se lucrează mai mult fizic, după amiaza jucătorii mai văd din când în când şi mingea, dar accentul este pus pe pregătirea fizică.”

„Mai sunt 15 etape de foc pentru echipele angrenate la campionat, cupe europene sau evitarea retrogradării. Ne pregătim pentru că ne aşteaptă jocuri dificile şi ne dorim să avem rezultate bune în continuare, să ne calificăm în Europa League”.   Eugen Pîrvulescu, preşedinte Pandurii

Cinci juniori în probe

Pandurii aşteptau în Antalya şi câţiva jucători străini în probe, dar aceştia nu au venit încă. Se vorbea de un brazilian, un columbian şi de un atacant din liga a doua franceză însă noutăţile întârzie să apară. Singurele elemente „străine” din lot sunt cei 5 juniori pe care Pustai i-a deplasat în Antalya. Doi dintre ei, portarul Daniel Popescu şi mijlocaşul Andrei Piţian, s-au mai pregătit şi în trecut cu echipa mare, dar pentru ceilalţi trei, Negrilă, Negrescu şi Mărgărit, experienţa este una în premieră.

Singurul care a apucat să debuteze până acum la Pandurii este Piţian, în ultimele minute ale meciului pierdut la Dnepropetrovsk cu 1-4. „Debutul meu în Europa League a fost ceva neaşteptat pentru mine, chiar dacă mai jucasem la Pandurii şi mă mai pregătisem cu echipa, mi-a fost greu să cred că aş putea debuta la 18 ani într-o competiţie europeană. A fost ceva extraordinar pentru mine, nu mă aşteptam să am parte de o asemenea experienţă pentru că sunt abia la debut. Pot spune că Pandurii a avut un sezon foarte bun, cu toate că a ieşit din Europa League. Pe acest fond am avut şi eu norocul de a avea parte de un astfel de debut”, spune Piţian pe site-ul clubului.

„Jucători în probe aşteptăm doar pentru stagiul doi când avem programate cele 5 jocuri de verificare.”   Eugen Pîrvulescu

Predescu trage tare, Matulevicius în stand by

În Antalya cu echipa a mers şi Predescu. Mijlocaşul sosit de la Bistriţa iarna trecută s-a refăcut după o gravă accidentare suferită la genunchi în ultimul amical din vară şi acum e gata să lupte pentru un loc de titular. „Mă bucur că mă uit pe teren şi văd că a început şi Predescu să alerge, sunt lucruri îmbucurătoare”, spune Pîrvulescu. Ultimul aşteptat la pregătiri este vârful Matulevicius, operat la menisc în toamnă. „Veşti bune avem şi din ţară. Matulevicius se va prezenta joi la Bucureşti, va mai da un ultim test cu preparatorul Stelei iar dacă totul va fi ok, se va prezenta în 2-3 zile, pe 25 sau 26 aici în Antalya. Ar fi o veste foarte bună pentru noi. Să aşteptăm să vedem ce va fi joi”, declară Pîrvulescu. Chiar dacă Matulevicius se va reface rapid, gorjenii vor să fie acoperiţi în atac. L-au luat deja pe Bud şi mai sondează piaţa pentru încă un atacant de valoare.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: