Pandurii: 99% promisiuni, 1% ţeapă!

Acţionarii de la Pandurii s-au întâlnit joi în şedinţă şi au promis din nou jucătorilor plata unui salariu restant. Asta după ce jucătorii au ameninţat că nu se vor prezenta la meciul cu Dinamo. Banii necesari, circa 200.000 de euro, ar urma să fie împrumutaţi de la Artego, unul dintre asociaţii Clubului Pandurii. Artego nu are disponibil, dar are de încasat bani mulţi de la Complexul Energetic Oltenia, la rândul lui asociat la Pandurii. Potrivit unor surse, managerul CE Oltenia, Ionel Ilie, nu vrea să îşi asume plata „peste rând” a facturilor Artego, pentru a rezolva problema de la Pandurii.

La finalul întâlnirii la care au participat Florin Cârciumaru – primar Târgu Jiu, Cosmin Popescu – preşedinte CJ Gorj, Viorel David – director Artego, Ionel Ilie – director CE Oltenia, Marin Condescu – preşedinte USMO, Petre Grigoraș - antrenor Pandurii, precum și câțiva jucători, nimeni nu a putut să declare categoric faptul că azi va fi plătit măcar un salariu către fotbaliști, în așa fel încât aceștia să revină cu gândurile la meciul de sâmbătă seara contra celor de la Dinamo.

Soluţia, aşteptată de la noul guvern politic
Ședința acționarilor a avut loc la sediul Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia, la finalul ei mai toți participanții venind pentru declarații în fața presei, excepție făcând directorul Ionel Ilie, cel de la care toată lumea aștepta joi banii pentru Pandurii. Acesta a spus răspicat că nu există nicio posibilitate anul acesta ca vreun ban de la CEO să mai plece spre vreo sponsorizare sau activitate sportivă, ceea ce l-a și făcut pe Florin Cârciumaru să declare la finalul ședinței că, de fapt, din 2017, după alegeri, un guvern politic va putea să își asume o astfel de decizie. „Îmi pun toată speranţa că, începând cu ianuarie 2017, prin venirea la conducerea ţării a unui guvern politic, lucrurile vor fi privite altfel de la Bucureşti spre complexul de la Târgu Jiu şi că activitatea sportivă va fi susţinută în continuare. Prin susţinerea de către CEO sunt sigur că situaţia de la Pandurii se va rezolva într-un timp mai scurt şi nu ne vom extinde cu acest plan de reorganizare, de insolvenţă pe doi-trei ani”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.

Banii vin de la Artego
Viorel David, patronul de la Artego, nu va ieşi din AGA Pandurii, aşa cum s-a speculat în ultima perioadă. Ba mai mult, David va veni cu bani pentru a plăti jucătorilor un salariu. Din acest punct de vedere, problema ar fi rezolvată în proporţie de 99%. „M-aş retrage din AGA, dar nu pot pentru că iubesc oraşul. Ajut cu tot ce pot, dar nici noi nu avem o infinitate de bani şi nici nu avem vreo baghetă fermecată să facem bani. Pe termen scurt problema e rezolvată 99%. Eu fac apel şi rog pe toţi oamenii care trăiesc în oraşul ăsta, haideţi să facem toţi câte ceva, avem nevoie de oraşul ăsta, iar fotbalul este activitatea oraşului”, a declarat Viorel David, membru asociat al CS Pandurii.
Preşedintele Narcis Răducan nu vede cu ochi buni procentajul de 99%. „Membrii asociaţi au promis 99% un salariu. E adevărat, cineva mi-a spus la ureche că în afaceri 1% e mai mare ca 99% câteodată, dar eu nu cred că e cazul acum, pentru că nu mai e loc de glume. Chiar trebuie să rezolve acest lucru. Ne trebuie bani de organizarea competiţiilor în următoarele zile. În următoarea săptămână vom avea trei meciuri, două în campionat și unul de cupă, plus cele de la juniori, și avem nevoie de resurse”, a spus Răducan.

Grigoraş: Ar fi păcat să nu facem deplasarea
Banii care ar veni de la Artego s-ar duce nu doar pentru plata unui salariu către jucători, ci și către salariul de 8500 de euro al lui Narcis Răducan. Importanţi sunt banii care vor ajunge la jucători. Chiar și Petre Grigoraș recunoștea joi că nu are ce să le facă elevilor săi dacă aceștia nu vor să vină la meciul cu Dinamo. „Au avut suficient de multă răbdare, au trecut suficient de multe luni de când s-au promis alte lucruri. Nu s-a rezolvat nimic, s-a intrat și în insolvență. E puțină îndoială din partea lor, dacă vor fi jucători care nu vor dori să facă deplasarea, indiferent că se plătește sau nu un salariu, nu ai ce să faci. Cred că vor merge și la această partidă chiar dacă se va face un protest. Ar fi păcat să nu facem deplasarea. Eu aș fi de acord să respectăm competiția. Sperăm ca promisiunile să se țină și să plecăm cu frunțile puțin mai descrețite la partida cu Dinamo. Dacă nu vor dori să vină nu îi putem obliga. Dacă nu vor veni vom apela și la alți jucători”, a spus antrenorul Pandurilor.
MECIURI
Echipa are în perioada următoare trei meciuri importante. Va juca la Dinamo acasă sâmbătă seara, după care marți trebuie să fie la Timișoara, iar la sfârșitul săptămânii viitoare trebuie să evolueze la Craiova. Petre Grigoraș spune că un avion i-ar face viața mult mai ușoară însă, deocamdată, antrenorul și elevii săi încă așteaptă măcar un salariu de la acționari pentru a vedea dacă strâng bani pentru motorina necesară drumului spre București.

Vizualizări: 1,516

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: