Pandurii a dat lovitura când l-a vândut pe Alex Maxim

Alex Maxim a evoluat aproape toată cariera sa în străinătate dar echipa de la care a plecat din România a dat o adevărată lovitură când l-a vândut. Singura sa experiență în Liga 1 a fost la Pandurii Târgu Jiu, echipă pentru care a evoluat între 2011 și 2013.

Alexandru Maxim ajunsese la Pandurii pe când era încă junior, venind de la Espanyol B, în schimbul sumei de 25.000 de euro. După doar doi ani petrecuți la echipa din Târgu Jiu acesta a făcut făcut pasul direct în Bundesliga, la Stuttgart, care a plătit 1,5 milioane de euro pentru a-l transfera. A fost atunci o mare lovitură dată de clubul Pandurii care a vândut practic cel mai bun jucător într-o perioadă în care echipa era pe val, devenise vicecampioană a României și juca în grupele Europa League.

Într-un interviu acordat recent pentru sport.ro, Marin Condescu, președintele de la Pandurii Târgu Jiu din perioada respectivă, a vorbit despre încasările pe care le-a avut clubul gorjean din vânzarea de jucători și a amintit de Alex Maxim, cel mai scump vândut jucător din istoria clubului. „Aș vrea să spun că în acești șapte ani, cu promovarea cu tot zece ani de zile, din 38 de milioane de euro, 17 milioane au fost aduși de echipa administrativă. Nu numai de mine, de toți cei care au fost în administrație, iar jumătate dintre ei din vânzare de jucători. Noi nu am cheltuit așa de mulți bani cu jucătorii pe care i-am luat. Am avut noroc, și jucătorii care au plecat, toți au reușit. Pe Maxim l-am luat cu 25.000 de euro și l-am vândut cu 1,5 milioane de euro”, a spus Marin Condescu pentru sursa citată.

În 2017, internaționalul român a semnat cu Mainz, care a plătit trei milioane de euro în schimbul său, iar în 2020 a făcut pasul în Turcia, la Gaziantep, unde a fost antrenat de Marius Șumudică și unde evoluează și în prezent.

Alex Maxim, care a marcat cinci goluri și a oferit nouă pase decisive în 19 partide pentru Gaziantep, mai are contract cu actuala sa echipă până în 2024.

Cotat acum la șapte milioane de euro fotbalistul plecat de la Pandurii în fotbalul mare a strâns și 57 de selecții la echipa națională a României.

Galerie foto


Vizualizări: 749

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: