Pandurii a ieşit cu un picior din „Groapă”

Pandurii a ieşit din pasa proastă şi a plecat sâmbătă cu toate cele trei puncte din „Groapă”. Elevii lui Cristi Pustai au controlat meciul cu Dinamo din primele minute, dar au câştigat dramatic, marcând pentru victorie în ultima fază a meciului. „Am crezut până în ultima clipă că putem câştiga acest meci”, a spus fericit antrenorul târgujienilor.

Pandurii au simţit din nou gustul victoriei, pentru prima dată în acest an într-un meci oficial. Ca şi în tur, elevii lui Pustai s-au dovedit mai eficienţi în deplasare. Dinamo – Pandurii s-a încheiat 2-3 şi a relansat lupta târgujienilor pentru un loc de cupe europene. Echipa a fost încurajată de circa 100 de suporteri gorjeni.

Giusti, primul gol pentru Pandurii

Meciul a fost unul alert din primul minut, iar Pandurii a deschis scorul destul de repede. Giusti a marcat în minutul 5, şutând cu exteriorul pe lângă Bălgrădean, după o minge pierdută în preajma propriului careu de Boubacar. A fost primul gol marcat pentru Pandurii de argentinianul adus în iarnă, liber de contract.

Dinamovistul Kamil Bilinski - intrat în ultimele minute ale primei reprize - i-a dat emoții portarului Gliwa cu o lovitură de cap periculoasă, din centrarea lui Lazăr (68), apoi a spart gheața și a punctat pentru prima dată în tricoul roș-albilor, cu o finalizare elegantă (71). Peste doar 6 minute, gorjenii reveneau în avantaj grație golului Momcilovic, care a pus foarte bine latul la o centrare venită pe jos, de pe dreapta, iar Bălgrădean nu a mai reușit să intervină, fiind prins pe picior greșit. Bilinski a continuat să amenințe și a trecut pe lângă gol la o minge deviată pe spate de Țucudean (80), dar eforturile sale au fost răsplătite în minutul 81, când a realizat dubla. Polonezul a punctat superb, cu un șut puternic și plasat de la 20 metri.

În al patrulea minut de prelungiri din tot atâtea dictate, când meciul părea să se îndrepte către un 2-2, Dan Nistor - intrat în minutul 89 - a executat o lovitură liberă de la mare distanță și a aruncat mingea în careu, de unde Elton Da Silva a reluat excelent cu capul, la colțul lung.

Un antrenor mulţumit

Pandurii au făcut trei din cele cinci puncte stabilite de conducere, fără de care salariile şi primele nu vor fi deblocate. „Astăzi jucătorii s-au mobilizat şi am încercat să fim acea echipă care am fost odată. Încă mai greşim în faza defensivă, iar lucrul ăsta mă îngrijorează”, a spus Cristi Pustai. „Ne-am propus cinci puncte din trei meciuri, am luat primele trei puncte şi acum sperăm să depăşim obiectivul propus”, a adăugat antrenorul gorjenilor.

INCIDENT

Pandurul Doru Bratu a fost eliminat de arbitrul Balaj înainte de a intra în teren. Jucătorul se afla la încălzire şi a intrat într-un conflict verbal cu arbitrul, a văzut cartonaşul roşu şi a fost trimis la vestiare.

BILANŢ

Gorjenii sunt la prima victorie din 2014 într-un meci oficial. Un singur punct mai câștigase echipa lui Cristian Pustai în acest an, la egalul cu Ceahlăul (1-1). Până acum, Pandurii pierduse cu Oțelul (0-1), Astra (0-2) şi Concordia (0-1).

8 – jucători străini a avut Pandurii în primul 11 din meciul cu Dinamo

Dinamo: Bălgrădean – Rus, Durimel, D. Grigore (cpt), S. Filip – Boubacar (Elton da Silva Figueiredo 30), C. Munteanu (I. Şerban 68) – V. Lazăr, C. Matei (Bilinski 45) , D. Rotariu – Ţucudean

Pandurii: Gliwa – Pleaşcă (Sipoto 74), Christou (cpt), Erico, Momcilovic – Breeveld, Elton da Silva Constantino – Buleică, Distefano (Nistor 88), Ciucur – Giusti (Bud 59)

Vizualizări: 193

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: