Pandurii, aproape inexistenţi în meciul de la Galaţi

Pandurii a fost o echipă fără urmă de strălucire în meciul de vineri de la Galaţi, pierdut cu 2-0 în faţa celor de la Oţelul. Un meci dominat clar de gazde, în care Pandurii nu a avut nicio fază notabilă până în minutul 75. Chiar dacă au câştigat, gălăţenii au invocat şi o greşeală de arbitraj, adică un penalti neacordat.

FC OŢELUL GALAŢI – CS PANDURII TG. JIU 2-0 (1-0)

Stadionul „Oţelul”;

Spectatori: 5000;

Au marcat: Pena 15, Sârghi 86;

Cartonaşe galbene: Neagu 49, Giurgiu 52, Buş 71;

OŢELUL: Grahovac – Râpă, Sârgh, Costin, Sălăgeanu – Neagu, Giurgiu – Iorga, Paraschiv (88 Borbely), Ochiroşii (46 Buş) – Pena (77 Viglianti). Antrenor: Dorinel Munteanu.

PANDURII: Popa – Matei, Viera, Pintilii, Cardoso (85 Grecu) – Băcilă, Nistor, Nasser, Orac – Antohi (46 Stromajer), Apostu (66 Ciucur). Antrenor: Ionuţ Badea.

Au arbitrat: Cristian Balaj (Baia Mare) – Adrian Ghinguleac, Vasile Marinescu (ambii din Bucureşti). Rezervă: Cătălin Popa (Piteşti).

Echipa combinată a pandurilor cu jucătorii şi antrenorul veniţi de puţin timp de la Internaţional Curtea de Argeş nu a mai dat dovadă de omogenitate în meciul de la Galaţi, aşa cum o făcuse în prima etapă pe teren propriu.

Coordonatele partidei de la Galaţi au fost net în favoarea gazdelor. Oţelul a dominat categoric, în afară de goluri ratând câteva ocazii rarisime şi chiar a avut o lovitură de pedeapsă neacordată. De partea cealaltă, combinata Pandurii-Internaţional s-a dovedit a fi o echipă insuficient închegată, incapabilă să pună probleme reale la poarta lui Grahovac. Drept dovadă stă faptul că prima mare ocazie a oaspeţilor a venit abia în minutul 75!

Oţelarii, singuri pe teren în prima repriză

Oţelarii şi-au luat adversarii tare încă de la început, iar în minutul 12 a apărut prima mare ocazie, Paraschiv a centrat de pe stânga, Iorga a lăsat mingea pentru Pena, însă atacantul Oţelului a fost prea lent şi nu a reuşit să trimită spre poartă. După numai 3 minute a picat şi golul, în urma unui atac prelungit. Ochiroşii i-a pasat lui Pena, aflat 12-13 metri de poartă,  a urmat o preluare şi un voleu din întoarcere, iar mingea a intrat în poartă după ce a atins bara.

Simţind că adversarii nu le pot face faţă, oţelarii au continuat şarjele ofensive şi puteau duce scorul la 2-0 încă din minutul 16, în urma unui corner de pe partea stângă, însă Pena doar a şters mingea, în timp ce Paraschiv a reuşit doar o “lumânare” de la numai 5-6 metri de poartă! Au mai trecut încă 10 minute şi Pena putea realiza dubla, centrarea venita în urma unei lovituri libere fiind reluată din plonjon, de la 6 metri, puţin pe lângă poartă. Ultima fază notabilă a reprizei l-a avut în prim plan pe acelaşi Pena, şutul acestuia de la marginea suprafeţei de pedeapsă trecând totuşi pe lângă poartă (min. 33). În rest multă căldură şi o singură echipă pe gazon până la pauză.

Au ratat şi golul de onoare

Nici in partea a doua nu s-a schimbat prea multe lucruri. Tot Oţelul a controlat jocul şi a avut ocaziile importante. În minutul 48, Râpa a intrat în careul gorjean cu mingea la picior, Pintilii l-a placat ca la rugby, dar centralul a făcut semn ca jocul să continue! Gălăţenii susţin că a fost o greşeală de arbitraj şi că Balaj trebuia să le acorde penalti. În minutul 58 a venit rândul lui Costin să-şi treacă numele pe lista... ratărilor. S-a centrat din corner de pe stânga, căpitanul Oţelului a rămas nemarcat la 7-8 metri de poarta, dar a trimis cu capul puţin peste poartă.

A urmat o pauză destul de lungă în care nu au existat mari ocazii, până în minutul 73, când Iorga a reuşit faza meciului. Mijlocaşul gălăţean a preluat o minge de la Paraschiv la 20 de metri de poarta adversa, a întors 3-4 adversari pe toate părţile, însă a fost blocat în momentul şutului şi a obţinut doar un corner. De partea cealaltă, gorjenii au avut prima lor mare ocazie a partidei abia în minutul 75, atunci când şutul de la 30 de metri expediat de Matei a trecut puţin pe lângă poartă.

În minutul 86 a venit al doilea gol al gazdelor. Viglianti a executat perfect o lovitură de colţ de pe stânga, iar Sârghi a venit din spate şi a marcat cu o frumoasă lovitură de cap de la 3 metri. Pe final, în ultimul minut de prelungiri, oaspeţii puteau marca golul de onoare la o neatenţie a defensivei gălăţene, însă Ciucur s-a bâlbâit la numai 8 metri de poartă şi a scos doar un corner.

TROFEU

Înainte de începerea meciului, fotbalistul Gabriel Paraschiv a primit trofeul Fair-Play din partea Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), pentru că a cerut să i se micşoreze salariul, în contextul crizei economice existente.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: