Primarul Cârciumaru, fericit că Pandurii a promovat pe „căi ocolite“

Bucuria revenirii în Liga I, chiar şi pe căi ocolite, este mai mare acum în opinia edilului Târgu Jiului, decât atunci când Pandurii au promovat din liga a doua. De două zile primarul s-a mutat în Stadion, iar acesta s-a transformat în şantier. Edilul a asistat chiar şi la întregul antrenament al lui Ionuţ Badea pentru a-şi face o idee şi despre echipă şi consideră că jucătorii veniţi de la Internaţional sunt mai bine pregătiţi în acest moment şi vor juca titulari în primele etape.

Reporter: Cum vă simţiţi acum că veţi rămâne în continuare primar de Liga I?

Florin Cârciumaru: Normal că ne simţim bine cu toţii, toţi târgujienii sunt bucuroşi şi pot să spun că este o bucurie mai mare ca atunci când am promovat pentru prima dată în Liga I. Am reuşit să cunoaştem şi noi fotbalul de prima ligă şi ne-am obişnuit cu o echipă în prima ligă şi în momentul în care a retrogradat nu ne-am simţit bine deloc. Nu ne venea a crede atunci că am retrogradat şi că vom veni la meci la ora 11:00. Dar Dumnezeu a fost cu noi şi norocul a fost de partea noastră că echipa din Curtea de Argeş nemaiavând bani a retrogradat.

Rep.: Dacă Pandurii ar fi jucat în Liga II mai mergeaţi la jocurile echipei?

F.C.: Da, de ce să nu merg. Cine mă cunoaşte ştie că şi atunci când Pandurii jucau în C sau în B mergeam peste tot şi în deplasare la meciuri. Fiind elev şi student am mers alături de această echipă peste tot şi voi fi în continuare, indiferent în ce ligă ar evolua.

Rep.: Credeţi că va fi pregătit totul pentru această revenire neaşteptată în Liga I?

F.C.: Am încredere în conducerea tehnică a echipei, în conducerea administrativă a echipei şi contez şi pe sprijinul SNLO şi al Primăriei şi toţi împreună, alături de cei de la Pandurii, vom reuşi ca în această perioadă foarte scurtă, de 3-4 zile, să pregătim baza sportivă. Mai greu este pentru antrenor ca într-un termen foarte scurt să pună la punct pregătirea fizică pentru jucătorii care au venit de la echipa noastră de la Târgu Jiu. Sunt sigur că în primele meciuri va conta mai ales pe jucătorii de la Internaţional pentru că ei sunt cu 3-4 săptămâni în faţa noastră din punct de vedere al pregătirii. Una peste alta cred că vom realiza un lucru bun şi vineri vor fi foarte mulţi târgujieni prezenţi la meci. Sunt sigur că echipa va avea o susţinere de care nu a mai avut parte pentru că Internaţional Curtea de Argeş nu a prea avut spectatori. După o medie a numărului de spectatori acasă în campionatul trecut, Pandurii a avut o prezenţă numeroasă de spectatori. Oraşul nostru se situează printre primele în ceea ce priveşte numărul spectatorilor care au asistat de-a lungul campionatului la meciurile de pe teren propriu. Ne bazăm pe sprijinul gorjenilor să fie alături de echipă.

Rep.: Va reuşi Pandurii un parcurs mai bun anul acesta în Liga I?

F.C.: Trebuie să ne mobilizăm şi mai mult faţă de ceea ce am făcut până acum pentru că lumea fotbalului nu ne va privi cu ochi buni pentru că am reuşit pentru a doua oară se promovăm pe căi ocolite după ce am retrogradat. Este a doua rămânere în prima ligă acum pe alte criterii şi este cu totul diferită de prima pentru că acum am repromovat conform regulamentelor în vigoare. De aceea trebuie să ne mobilizăm acum şi mai mult, să tragem învăţăminte din greşelile campionatului trecut şi să nu ne mai trezim în postura de echipă care să lupte pentru retrogradare.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: