Pandurii caută soluţii pentru a revigora atacul

Atacul echipei Pandurii este cel care a fost în suferinţă sezonul trecut. Gorjenii au avut atacanţi care împreună cu au reuşit să înscrie mai mult decât mijlocaşul Păcurar care a reuşit cinci goluri. Pentru acest compartiment încă se mai caută soluţii fiind vizat Andrei Zăgrean, fost jucător la Internaţional Curtea de Argeş. Preşedintele executiv Eugen Pîrvulescu crede că soluţii pot fi găsite pentru atac şi în cadrul lotului actual, având încredere că Tilincă ar putea reveni la forma sa din perioada când juca la Cluj.

Preşedintele Marin Condescu constata după retrogradarea echipei că atacul a fost compartimentul aflat în suferinţă la Pandurii. „A fost o experienţă neplăcută pentru noi toţi această retrogradare. Am avut apărare bună anul trecut dar problema a fost că nu am avut atac”, constat oficialul care continuă să aibă încredere în compartimentul defensiv, chiar dacă s-a renunţat la doi jucători de bază: „Nu cred că plecarea lui Stanca şi Martinovic va afecta apărarea noastră. Mingote rămâne pe poziţii, Deaconu va juca pe stânga, pe dreapta sunt destul soluţii. Chibulcutean rămâne şi el la noi deşi a avut oferte şi va semna pe încă trei ani”.

Zăgrean cere prea mult pentru Liga a II-a

În ce priveşte transferurile, Pandurii nu vor să plătească bani mulţi pentru a achiziţiona jucători, preşedintele Pîrvulescu explicând recent că nu se vor plăti foarte mulţi bani pe un jucător: „Pentru un transfer o sumă de 40-50 000 de euro este destul de mare”. Pentru atac Pandurii vizează acum un jucător liber de contract, Andrei Zăgrean, fost fotbalist la Internaţional, discuţiile cu acesta purtate prin impresarul său fiind în impas. „Am purtat o discuţie cu patronul echipei Internaţional, Benone Lazăr, care îmi este şi amic bun, şi mi-a spus că Zăgrean şi-a luat actele de la club şi să discutăm cu impresarul acestuia”, a explicat preşedintele Pîrvulescu care consideră pretenţiile acestuia exagerate pentru o echipă care va evolua în Liga a II-a: „La prima discuţie cu acesta cerea sume cam mari pentru Liga a II-a. Cerea mult şi pentru contractul jucătorului şi sume la semnătură şi i-am explicat că noi suntem acum la Liga a II-a. Le-am dat un timp de gândire dar nu o să stăm acum să-l aşteptăm pe Zegrean pentru că noi la atacanţi stăm destul de bine acum. Deocamdată sunt în lot Tilincă, Stromajer şi Ariieta. Sunt totuşi jucători cu nume”.

Conducerea are încredere în Tilincă

Preşedintele Pîrvulescu consideră că atacantul Cosmin Tilincă ar putea reveni la forma pe care o arătase cu ani în urmă la CFR Cluj, considerând că acesta a suferit un blocaj care l-a afectat anul trecut. „Tilincă era un jucător foarte bun acum câţiva ani. Dar între timp ceva s-a întâmplat cu el şi trebuie să vedem ce. El a demonstrat la Cluj, a dat multe goluri acolo şi a jucat foarte bine. Nu putem să spunem că Tilincă nu ştie fotbal sau nu este un vârf bun, ceva s-a întâmplat cu el şi vreau să-l lăsăm pe antrenor să deblocheze unii jucători care au avut probleme de genul acesta”, a precizat Pîrvulescu explicând că sunt unele riscuri şi e nevoie de răbdare în această perioadă: „Sunt riscuri dar trebuie să avem răbdare. Cât mai rămânem la Târgu Jiu până pe data de 18 iulie Marius Baciu are timp să se convingă dacă merită să rămână în lot. O să se clarifice mai multe probleme şi vom afla exact care sunt jucătorii care vin cu noi pentru a aborda turul de campionat”. Pentru atac Marius Baciu are şi două soluţii care vin de la echipa a doua, atacanţii Vlăduţi – fost golgheter la Pandurii II, şi tânărul de 17 ani Voinea, fost golgheter la juniori, titularizat în retur la Pandurii II.


Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: