Pandurii, reinventaţi de Ionuţ Badea !

Pandurii a debutat cu dreptul în noul campionat al Ligii I la fotbal. Ionuţ Badea a venit de la Internaţional Piteşti cu o echipă întreagă, care a plăcut suporterilor în meciul de la Târgu Jiu cu Unirea Urziceni, în ciuda faptului că puţini jucători de la Pandurii de anul trecut mai sunt în lot. Ionuţ Badea, venit de mai puţin de o săptămână la Pandurii, a reuşit să construiască o echipă pe care doar arbitrii o oprit-o din calea victoriei.

Pandurii Târgu Jiu – Unirea Urziceni 0-0 (0-0)

Stadion „Municipal”, spectatori: 3.500

Pandurii: M. Popa – G. Matei, Viera, Pintilii, Cardoso – Băcilă, Menassel (min. 87 Chiricheş), Nistor, Hidişan (min. 15 Brata) – Antohi (min. 90 Stromajer), Apostu. Antrenor: Ionuţ Badea.

Unirea: Arlauskis – Bordeanu, Maftei, Galamaz, Brandan – Semedo, Pădureţu, Paraschiv, Marinescu (min. 87 Neaga) – Onofraş (min. 46 Frunză), Bilaşco (min. 64 Dale). Antrenor: Roni Levi.

Arbitri: Radu Petrescu – Eduard Crângaşu, Dorin Mudura.

Cartonaşe galbene: Apostu (min. 78), Antohi (min. 90) / Semedo (min. 25), Marinescu (min. 70), Galamaz (min. 78)

Pandurii s-au reinventat, a fost concluzia jurnaliştilor sportivi după egalul obţinut de echipa lui Ionuţ Badea pe teren propriu, în faţa celor de la Unirea Urziceni. Un meci pe care echipa gorjeană ar fi trebuit să-l câştige, dacă arbitrul nu le anula în mod eronat un gol înscris în prelungiri, invocând un ofsaid inexistent.

Dincolo de punctul câştigat sau de cele pierdute din cauza arbitrajului, Pandurii s-a remarcat prin numărul mare de faze de gol. În minutul8, Apostu a fost aproape de deschiderea scorului profitând de o nesincronizare în centrul defensivei ialomiţene. În minutul 21, la o lovitură liberă executată de Nistor, Apostu a reluat cu capul din 8-9 metri, pe centrul porţii, dar portarul de la Urziceni a reuşit să reţină balonul.

Au urmat două ocazii bune pentru Urziceni, după care Pandurii au preluat din nou controlul jocului. În minutul 37 a fost o ocazie imensă pentru Pandurii, Băcilă a executat o lovitură liberă de pe stânga, Antohi a reluat cu capul, dar Arlauskis a avut un reflex de zile mari şi a respins în corner. Defensiva Unirii a  continuat să fie în derivă şi Pintilii a avut ocazia să deschidă scorul, dar a trimis mingea peste poartă de la doar 8 metri după executarea cornerului.

Unirea Urziceni, salvată de portar şi de arbitri

Exasperat de jocul fotbaliştilor săi, antrenorul de la Unirea Urziceni, Roni Levi, a făcut unele schimbări la pauză care păreau să dea rezultate. Frunză a prins o torpilă de la 28 de metri în minutul 59, mingea a lovit transversala şi a picat în faţa porţii fără a depăşi însă linia porţii.

Au urmat nou ocazii pentru pandurii, care au ratat prin Nistor (min. 62, Min. 72), portarul ialomiţenilor, Arlauskis, fiind într-o formă de zile mari. Singura lui greşeală a fost în al doilea minut de prelungiri, când Antohi a marcat, dar golul a fost anulat eronat pentru un offside.

Din nou ocazie mare pentru Pandurii, Apostu a trimis o torpilă de la 30 de metri, dar Arlauskis s-a dovedit a fi în zi mare şi a păstrat tabela neschimbată.

Startul bun de joc şi fiecare fază de atac reuşită a noilor "panduri" au fost răsplătite cu aplauze generoase de cei peste trei mii de spectatori. Ionuţ Badea s-a bucurat şi el de o primire foarte călduroasă, acesta fiind aplaudat încă de la ieşirea echipelor la încălzire.

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: