Pandurii are termen pe 12 mai în procesul pentru stadion

Pandurii Târgu Jiu a solicitat prelungirea contractului de comodat încheiat în anul 2005 cu Primăria Târgu Jiu şi a acţionat în instanţă autorităţile locale. Clubul trebuie să aştepte acum data de 12 mai în vederea acestui proces.

Primarul Marcel Romanescu a propus săptămâna trecută o hotărâre de Consiliu Local prin care să se ia act de încetarea contractului de comodat cu clubul Pandurii, dar consilierii locali nu au aprobat proiectul. Între timp Pandurii continuă demersurile în instanţă pentru a putea juca în continuare pe propriul teren fără să plătească.

Iniţial clubul Pandurii Târgu Jiu solicitase o ordonanţă judecătorească pentru repunerea în drepturi, respectiv pentru respectarea contractului de comodat, care a fost suspendat la demolarea vechiului stadion. După preluarea noului stadion, deşi contractul de comodat era în vigoare, Primăria Târgu Jiu nu a mai predat clubului Pandurii ceea ce administrase înainte de demolarea vechiului stadion, acum oficialii clubului solicitând o ordonanţă în acest sens.

Cum cererea a fost respinsă de Judecătoria Târgu Jiu, Pandurii aşteaptă acum termenul procesului pe care îl are cu Primăria Târgu Jiu pentru prelungirea contractului de comodat. Deşi primarul Marcel Romanescu susţine că acest contract s-a încheiat, incluzând în perioada contractuală şi cei cinci ani în care stadionul a fost închis pentru lucrări, cei de la Pandurii cer prelungirea contractului cu cei cinci ani în care nu au putut folosi propriul teren.

După ce consilierii locali ai orașului Târgu Jiu au respins propunerea primarului Marcel Romanescu de încetare a contractului de comodat cu Pandurii, principalul creditor al clubului gorjean, Marin Condescu, a precizat că s-a luat o decizie normală  atunci când nu s-a votat această hotărâre. ”Normal că nu au votat, fiindcă ar fi comis o ilegalitate. Acesta contract a fost suspendat în 2014, în momentul în care s-a aprobat demolarea vechiului stadion, și logic că acum ar trebui prelungit automat cu cinci ani începând din 2019”, a spus Condescu pentru Liga 2.ro precizând că există două variante agreate de Pandurii: „Noi am propus două variante și de aceea  am avut două acțiuni pe rol, în instanță. Următorul termen la procesul pentru prelungirea acestui contract ar trebui să fie pe 12 mai, dar este probabil să fie reprogramat”.

Pandurii a încheiat în anul 2005 acest contract de comodat cu Primăria Târgu Jiu, preluând atunci stadionul, aflat într-o stare avansată de degradare, pentru o perioadă de 15 ani. Între timp stadionul în care Pandurii a investit foarte mult pentru modernizare, a ajuns să fie omologat în 2013 pentru meciuri din cupele europene.

Vizualizări: 427

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: