Fost antrenor la Pandurii şi Motru cere îngheţarea sezonului

Tot mai multe voci din fotbalul românesc propun adoptarea modelului belgian de îngheţare a sezonului.  Şi Ştefan Nanu, fost antrenor în Gorj, la  Pandurii şi Minerul  Motru, cere ca actualul sezon să fie înghețat şi să promoveze primele clasate dar să nu retrogradeze nimeni.

Antrenorul echipei din Deva este interesat mai ales  de Liga 3,  unde antrenează acum, şi propune un nou sistem la Liga 3 și alte reguli privind jucătorii ”Under” care sunt acum obligatorii le ligile inferioare. Antrenorul echipei LPS Cetate Deva, ocupanta locului 12 în Seria a 4-a, Ștefan Nanu e de părere că acest sezon ar trebui ”înghețat” definitiv. Din actuala ediție de campionat a apucat să se joace în acest an o singură etapă din retur, deci, în total, au fost disputate 16 runde din total de 30.

Fostul internațional, jucător în Țările de Jos la Vitesse Arnhem, iar în România la U Craiova, Farul, Rapid şi Steaua , propune ca primele clasate din acest moment din cele cinci serii ale Ligii 3 să promoveze, iar nicio echipă să nu retrogradeze. În plus, Nanu vrea șase serii în Liga 3 în loc de cinci.  ”Este greu de pronosticat dacă se va mai juca în acest sezon la Liga a 3-a. Eu cred că mai bine ne pregătim pentru sezonul următor. Este nevoie de cel puţin o lună pentru amicale şi readaptarea la efort  chiar dacă  jucătorii se pregătesc acum  individual. Sezonul actual poate fi îngheţat, să promoveze primele clasate şi să nu retrogradeze nimeni, iar din toamnă, numărul echipelor de la Liga a 3-a să fie mărit şi să se facă șase serii de câte 16 echipe”,  a spus Nanu care vine cu  o propunere interesantă şi pentru jucătorii tineri: „Eu aş introduce obligativitatea ca la Liga a 3-a să joci cu minim șapte Under 23 şi patru jucători sub 27 de ani, numai aşa putem creşte tinerii. Mai ales că echipele de la Liga a 3-a au numai cheltuieli şi niciun venit, cum au cluburile de Liga a 2-a sau Liga 1”.

Ştefan Nanu a stat două săptămâni în autoizolare, la Râmnicu Vâlcea, alături de soția sa și gemenii săi, după ce, pe 13 martie, a luat contact cu primarul din Deva, Florin Oancea, şi administratorul public Adrian David, ambii depistați cu coronavirus.

Starea de urgență decretată de președintele Klaus Iohannis până la mijlocul lunii aprilie va fi prelungită pentru încă 30 de zile, astfel că nici competițiile sportive nu se vor putea relua. Federaţia  stabilise ca antrenamentele în grup să se reia de la 16 aprilie, iar campionatele să reînceapă de la 16 mai, însă acest lucru va fi imposibil pentru că starea de urgență va fi prelungită.

Vizualizări: 1,127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: