Nici UEFA nu mai crede în reluarea fotbalului în acest sezon

UEFA a încercat să analizeze toate variantele posibile de repornire a fotbalului european dar acum este în impas şi ia în calcul îngheţarea sezonului. Nici una dintre variantele  vehiculate nu mai este de actualitate, statele nu se mai gândesc la fotbal şi nu mai respectă recomandările UEFA riscând chiar locurile din cupele europene. Doar Belarus merge mai departe şi campionatul se desfăşoară normal.

Oficialii UEFA  au vehiculat mai multe variante de repornire a fotbalului din statele europene şi chiar au anunţat sancţiuni pentru cei care încheie neregulamentar sezoanele. Acum însă nici oficialii forulului de la Nyon nu mai cred că se va mai putea juca fotbal undeva, poate cu excepţia Belarusului unde încă se mai joacă.

Aleksander Ceferin, președintele UEFA, tot mai pesimist în privința reluării campionatelor de fotbal din statele membre.  Pandemia de coronavirus a suspendat total fotbalul, iar campionatele din Europa sunt tot mai amenințate de anularea totală a sezonului.

UEFA tot mai caută soluții pentru a diminua efectele crizei tot mai anunțate și, mai nou, ia în calcul o nouă variantă pentru competițiile interne de a încheia anul competițional 2019-2020.

Aleksander Ceferin, președintele forului european, a dezvăluit că planul UEFA este de a stabili câștigătoarele competițiilor interne în baza unor criterii foarte bine stabilite: „Sigur, nu pot promite nimic asupra acestui final de sezon. Totul va depinde de circumstanțe. Vom relua competițiile dacă vom fi siguri că nimeni nu va fi pus în pericol jucând fotbal. Dacă nu, trebuie să găsim un criteriu pe baza căruia rezultatele să fie declarate și alese echipele câștigătoare. Știu că fanii ar putea fi dezamăgiți dacă partidele s-ar disputa fără spectatori ori decizia ar fi luată în afara terenului, la nivelul instanțelor”.

Declaraţia şochează, ştiut fiind că preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, nu a trecut prea ușor peste decizia belgienilor de a „îngheța” campionatul și a ameninţat că suspendă Belgia din cupele europene ca urmare a măsurilor aplicate intern, contrare recomandărilor.

Vizualizări: 530

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: