Suceava e primul judeţ care a pus punct campionatului de Liga 4

AJF Suceava a făcut un anunţ oficial stabilind că pune punct sezonului de Liga 4 în condiţiile în care o mare parte a judeţului de află în carantină totală. Oficialii de la asociaţia de fotbal spun că aceasta e cea mai bună decizie şi consideră că la fel se va întâmpla peste tot în ţară, cel puţin la nivel judeţean. Soluţia găsită pentru a nu supăra pe nimeni a fost să reia sezonul viitor cu aceleaşi echipe care sunt acum în campionate, dar să premieze totuşi echipele campioane din acest moment.

Pandemia de coronavirus a creat cele mai mari probleme, în România, la Suceava, iar carantina instituită acolo  a dus la suspendarea definitivă a Ligii 4 și Ligii 5. Anton Ciprian, președintele AJF Suceava, a făcut anunțul în week-end precizând că, în situaţia actuală, clasamentele din momentul suspendării vor fi cele finale.

Oficialul a explicat şi faptul că sezonul următor ar putea avea și el de suferit din cauza pandemiei de COVID-19.”Cred că e cea mai bună decizie în momentul de față pentru tot ce înseamnă sport. După ce am luat decizia, am fost sunat de mai mulți colegi, și mai devreme sau mai târziu așa se va întâmpla peste tot. Datele de finalitate ale compețiilor nu vor putea fi respectate. Am mai avea 11 etape, care într-o lună jumătate sunt dificil de încheiat. La nivel de copii, toate echipele vor primi medalii și diplome iar campionatul următor va începe când ne vor da voie autoritățile, exact cu aceleași echipe. Eu am analizat de ce nu s-ar putea finaliza, pentru că foarte multe persoane care activează la nivel amator au alte meserii de bază. Sunt jucători amatori care au job-uri, nu îi pot băga să joace în timpul săptămânii. La judeţ, turul campionatului îl terminăm la începutul lui noiembrie, iar returul îl reluăm în martie, aprilie, din cauza condițiilor meteorologice. Ne e dificil să comprimăm etapele, apoi să începem repede un nou campionat și financiar este imposibil, nu sunt sume mari de bani în fotbalul amator, nu putem cere bani în momentul ăsta, dată fiind situația”, a declarat Anton Ciprian la Pro X.

În momentul de față, clasamentul primelor clasate în Liga 4 Suceava este următorul:

    CSO Șiretul Dolhasca- 39 puncte

    ACS Juniorul Suceava- 31 puncte

    CSO Viitorul Liteni- 31 puncte

    FC Pojorâta- 29 puncte

Vizualizări: 267

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: