Liga 1 ameninţată de faliment, U Craiova nu are probleme

Majoritatea echipelor din Liga 1 apelează la reduceri de contracte pe perioada stării de urgenţă. FCSB, Viitorul și Sepsi au scăzut aproape toate salariile, Dinamo, Gaz Metan, Chindia, Poli Iași și Hermannstadt au suspendat contractele jucătorilor și pe ale altor angajați. Universitatea Craiova nu are astfel de probleme deocamdată.

Mai multe formații din prima ligă sunt gata să urmeze modelul pe care l-a indicat FCSB, reducerea  contractelor   jucătorilor, doar că patronilor încă nu le e clar cât de tare ar trebui strânsă cureaua. Drepturile TV sunt în pericol, iar sponsorii se retrag din cauza lipsei meciurilor,  în aceste  condiţii multe  cluburi riscând falimentul. 

FCSB, Viitorul și Sepsi au scăzut aproape toate salariile, Dinamo, Gaz Metan, Chindia, Poli Iași și Hermannstadt au suspendat contractele jucătorilor și pe ale altor angajați. Acestea sunt însă doar primele semne ale recesiunii din fotbal  pentru că vor urma mai multe și mai grave pentru fotbaliști și pentru cluburi,a informat gsp.ro.

Suspendarea contractelor este o măsură disponibilă doar cât durează starea de urgență dar aceasta s-ar mai putea prelungi şi viitorul  cluburilor  este incert.

Patronul craiovenilor,  Mihai Rotaru, le-a propus jucătorilor două soluții. Prima ar fi ca în lunile iunie și noiembrie să nu încaseze salariile și să recupereze banii aceștia în aprilie 2021. A doua ar fi ca  pentru mai, iunie, iulie și august să fie plătite doar jumătate din salarii și fotbaliștii să capete diferența de bani tot în aprilie anul viitor.  Rotaru evită să scadă salarii deocamdată, dar nu exclude nici el să ajungă în criză: "Vreo șapte luni de acum înainte ne putem descurca. Clubul are în cont 400.000 de euro și urmează să încaseze cinci milioane de euro, tranșe din transferul lui Mitriță la New York și din al lui Screciu la Genk".

Problemele economice nu vor dispărea brusc chiar dacă  se va mai relua acest sezon. Cluburile au primit deja notificări din partea sponsorilor, care refuză să mai plătească sumele din contracte, întrucât acordurile deja nu mai sunt respectate. Clienții plăteau pentru o publicitate imposibil de livrat în condițiile în care nu mai există meciuri, nici conferințe de presă sau altfel de evenimente care le asigurau firmelor expunere la TV și în media, în general.

Vizualizări: 377

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: