Marin Condescu propune revenirea la două serii în Liga 2

Fostul preşedinte al clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a propus un nou sistem de joc la nivelul Ligii 2 din viitorul sezon. Este vorba de o revenire la sistemul cu două serii de Liga 2, aşa  cum a existat în  perioada 2006 – 2016.  Şi alte cluburi din Liga 2 au venit cu această propunere, mai ales după ce mai multe echipe din prima ligă au vehiculat ideea trecerii la 18 echipe în Liga 1.

Fostul preşedinte de la Pandurii,  Marin Condescu, a propus o nouă variantă pentru desfășurarea sezonului viitor, cu două serii, aşa cum a mai existat în România în perioada 2006 – 2016. Liga 2 se organizează cu o singură serie din anul 2016 dar au existat şi trei serii de Liga 2. În 2005, când Pandurii a promovat în premieră pe prima scenă, Divizia B, cum se numea pe atunci Liga 2, avea chiar trei serii, a câte 16 echipe fiecare. Marin Condescu era şi atunci preşedinte la Pandurii Târgu Jiu, în 2005  echipa  promovând în Liga 1 sub conducerea sa. ”Din Liga 1 nu va mai retrograda nimeni, iar FRF vrea ca patru echipe să promoveze, situație în care se va schimba formatul actual al primului eșalon: vor fi 18 echipe. Liga 2 ar trebui să aibă două serii de câte 12 sau 14 echipe. Deja două s-au desființat (Daco Getica București și Sportul Snagov), vor promova alte cinci din Liga 3, dar ar putea fi primite și cele de pe locul 2, care aveau poate șanse la primul loc până la finele sezonului”, a precizat Condescu explicând că o reorganizare va fi obligatorie pentru a salva multe cluburi care se confruntă acum cu mari probleme financiare.

În anul 2005, când Pandurii Târgu Jiu promova în Liga 1, cu Emil Săndoi ca antrenor principal  şi Marin Condescu  preşedinte,  Liga 2  avea trei serii, alcătuite pe criterii geografice, pentru ca  echipele din al doilea eşalon să nu se  confrunte cu mari probleme financiare datorate deplasărilor lungi. Între timp s-a  ajuns la o singură serie de Liga 2, fapt care a dus la desfiinţarea  a numeroase cluburi istorice, un exemplu fiind clubul gorjean de tradiţie Minerul Motru, formaţia gorjeană care evoluase mult timp în fosta Divizie B.

Vizualizări: 790

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: