Pandurii au câştigat derbiul oltean

Derbiul oltean dintre Pandurii şi Universitatea s-a încheiat din nou cu victoria pandurilor, la fel ca şi în meciul din Cupa României din toamnă. Fotbaliştii lui Cârţu s-au impus cu scorul de 1-0 prin golul înscris de Ghindeanu, craioveanul fiind la prima reuşită pentru Pandurii şi la al treilea gol de liga I în cele peste 150 de jocuri în care a evoluat până acum în primul eşalon. În faţa unui stadion arhiplin, Pandurii şi Craiova s-au luptat şi pentru simpatia gorjenilor care au început prin a aplauda Craiova la intrarea pe teren şi au sfârşit prin a-şi aplauda echipa locală la final de meci. 
Craiovenii sperau să se impună lejer la Târgu Jiu şi au venit ca şi câştigători ai derbiului oltean, după cum reieşea din calculele hârtiei şi după cum se făcuseră declaraţii anterior disputării jocului. Câteva sute de olteni din Bănie şi din zonele Doljului au luat cu asalt Târgu Jiul pentru a vedea cum echipa lor mai face un pas către cupa UEFA. Bucuria pe care sperau să o aibă la finalul jocului le-a fost spulberată însă de golul reuşit de Ghindeanu care a a dus astfel cele trei puncte echipei gazdă şi a stricat sărbătoarea celor de la Craiova. Golul a venit după o serie de ratări ale celor de la Pandurii, Craiova neavând prea multe situaţii în care să pună în pericol poarta adversă. Pandurii au deschis scorul după o acţiune a lui Raskovici care a trimis balonul spre poartă dar Rose a deviat şi mingea a ajuns la Ghindeanu care a trimis spre poartă de la 11 metri, balonul lovind bara stângă şi apoi intrând în plasă. După ce Ghindeanu a rupt echilibrul jocului cu reuşita sa, Universitatea a alergat după egalare dar nu a reuşit nici măcar o fază de poartă mai importantă, portarul Stanca neavând prea mult de lucru la acest meci. Raskovici şi Tilincă şi-au trecut în cont cele mai mari ratări ale partidei ambii fiind la unb pas de a mări diferenţa de pe tabelă. 
Astfel s-a mai scris o pagină din istoria confruntărilor dintre cele două echipe oltene care sunt acum la egalitate în ceea ce priveşte victoriile şi eşecurile din confruntările din Liga I. Victoria din meciul cu Universitatea a dus Pandurii pe locul 11 în clasament iar Craiova s-a mai îndepărtat după acest eşec de obiectivul de a merge în cupa UEFA. 


Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: