Pandurii au plecat azi spre Estonia

Pandurii vor debuta mâine seară în cupele europene. Primul meci din preliminariile Europa League pentru formația gorjeană se va disputa în deplasare, după ce UEFA le-a schimbat programul gorjenilor cu o săptămână înainte de debutul în această competiţie. Delegaţia gorjenilor a plecat în această dimineaţă spre Estonia, cu o cursă charter a companiei Carpat Air, de pe aeroportul din Craiova.

Pandurii au plecat în această dimineață foarte devreme spre Estonia. Delegația clubului Pandurii include 24 de jucători, doar 22 dintre ei fiind pe lista UEFA, Lazăr şi Adrovic făcând deplasarea doar ca suporteri ai colegilor lor. Predescu lipseşte din avion, pentru că este cu piciorul în ghips. Delegaţia gorjeană include şi personalul administrativ al clubului, o parte dintre conducători şi reprezentanţi ai finanţatorilor clubului.

Doar 22 pe lista UEFA

Lista UEFA, care include jucătorii cu drept de joc în meciurile din Europa League, numără în acest moment 22 de jucători, inclusiv ultimele două achiziţii, Eric şi Breeveld de la Mediaş . Pustai a recunoscut că a avut emoţii cu legitimarea jucătorilor străini, dar în cea mai mare parte problemele s-au rezolvat: „Aproape toţi jucătorii care sunt acum sunt pe lista UEFA. Probleme cu legitimările au apărut la jucătorii străini, dar se pare că i-a venit cartea verde lui Erico Da Silva, Paraskevas e legitimat, sârbul la fel, mai avem un fundaş stânga care probabil că va rămâne şi el la noi, dar se vor mai face transferuri probabil şi după primul meci din cupele europene”. Doar atacantul Admir Adrovic a avut ceva probleme în ceea ce priveşte cartea verde, el nefiind introdus pe lista UEFA. În afara listei se mai află al treilea portar David Lazar, dar şi Cornel Predescu care este accidentat.

Lotul e modificat în proporţie foarte mare

Pustai va avea o problemă şi de omogenitate în noul sezon. Probabil că va mai dura un timp până când jucătorii nou veniţi să se integreze foarte bine. Din lotul care a jucat sezonul trecut lipsesc o serie de jucători de bază precum Viera, Vlad, Nicoară, Răduţ, Ibeh, Rusu şi Băcilă. Au venit de asemenea o serie de jucători care încă nu s-au cunoscut bine sau chiar deloc cu echipa actuală: Stanca, Paraskevas, Momcilovic, Adrovic, Erico Da Silva, Eric sau Breeveld. Antrenorul Pustai a ţinut însă să precizeze că toţi cei care au venit sunt jucători pe care i-a dorit: „La Pandurii nu vor fi legitimaţi decât jucători pe care îi doresc eu, cei care vin în probe sunt aduşi, dar asta se întâmplă peste tot, iar antrenorul este cel care spune dacă este bun sau dacă şi-l doreşte. Dacă nu e bun, atunci nu-l luăm. Orice antrenor îşi doreşte jucători buni, dar probabil că jucătorii cei buni sunt sub contract, e vorba de bani în campania de transferuri. Noi mai încercăm să aducem 2-3 jucători”.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: